torsdag 29 september 2011

Något nytt

Hej!!
Jag har bott på Rörö sedan våren 1993 då vårt hus stod klart.. Idag så funderade jag lite på de människor som kommit och gått under årens lopp på ön.. och kanske ännu mer på dem som haft lite lika intressen som mig!! Det är några i alla fall.. Människor med hund alltså! :-) Sådana som haft hund och som man kunnat gå på hundpromenad med ut i bergen här på ön.. Det har skett en förändring och jag tror den gäller för hela landet egentligen - att många människor idag väljer hundar som är små till storleken. Ofta man ser människor med chihuahuor, papillon, fransk bulldog eller kanske bichon när man är inne i Göteborg.. Inte särskilt ofta jag i alla fall ser till exempel en schäfer.. Fast jag tror nog att det fortfarande är golden retriever och schäfer som innehar topp placeringarna av registrerade valpar per år hos kennelklubben.. Men det märks inte här där jag bor..
Små hundar är förstås smidiga att ha och de skrämmer knappast någon.

Vi har ju istället en mittemellanras då.. varken stor eller liten - lagom om du frågar mig! :-)
Från början var vi alltså några som hade hundar i mittemellanstorlek till lite lite större som brukade gå på gemensamma hundpromenader och låta våra hundar leka. Raserna då var setter, pointer och bearded collie, flat coated retriever och labrador.. så mina spaniels.. Jag hade ju först en belgisk vallhund - en större hund - men så blev det spaniels istället hos oss för att de var så mycket enklare att leva med.

Det är numera ganska så ensamt på promenaderna på ön eftersom dem som haft lite större hundar antingen flyttat från ön eller för dagen står utan hund..

Men idag hände något nytt som gjorde mig glad!!
Gunilla kom gåendes med sin nya hund!! En mixad blandras med finsk lapphund/border collie/greyhound!! Den var aningen större än mina hundar och sex månader gammal!!
Så roligt för vår busfia Ida!
Först lite trevande och försiktigt!! Sedan blev det full fart på Casper och Ida.


Spring i benen - det har hela gänget!  Misa, Casper och nybadade Lova!

Frosty har täten..
Casper tvekar inte att bada med fieldgänget!
Två busfrön!! Jag hoppas det blir många fler tillfällen till hundlek för dessa två!


Mycket handlar om att få barnen att göra sina läxor.. en hel del tjat blir det och då allra helst på min minsta lilla fröken.. Inte blir det lättare när on får sånt här besök!!
Ida bara måste ge en puss!! En puss som innebär att Ida greppar lite lätt om näsan på den hon pussar..

Ida vill gärna hjälpa till med engelska läxan..


Inte riktigt den plats där man vill ha en hund.. men det såg lite kul ut så jag valde att fotografera istället för att mota ner Ida.. bilden visar väldigt typiskt hur Ida är!! Hon ska vara MED i allt vi gör!!

Sådär!! Nu är det väl bra - jag har lagt min hand vid din läxa!

Ida står i ena änden på kökssoffan där hon så enkelt kommer nära Nellie.. i andra änden ligger den fridsamma Lova, som struntar i läxor och andra onödigheter.

Fast vilken fyrfoting kan motstå när någon äter en macka.. det KAN ju trilla ner en smula i närheten..
Lukas med tre beundrare - Lova, Misa och Frosty.. Hmm.. såna ouppfostrade hundar! ;-)


Nils fick hjälpa sin mor med ett och annat uppe i hennes hus idag så det blev ingen tur på havet ut till hummerkuporna.. Men så kom det ett nytt spel på internet.. Skjutaspel och jag har knappt sedan röken av Nils sedan dess. Fast jag tar ju en del av hans bandbredd när jag sitter här och skickar bilder!! ;-)

Ha det så gott!
Madelene

5 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Så härligt när hundarna kan få leka med nya kompisar! De ser ju ut att ha jätteroligt! Och tråkigare läxhjälp ån Ida kunde Nellie haft.......Hon ser ju väldigt nöjd och glad ut också!

Lena & tussarna sa...

Härligt med hundkompisar :)
Här hos oss är det mest stora hundar även om det finns en del små också. Och de flesta stora är hanar, ibland är det lite jobbigt när vi är ute och möter den ena killen efter den andra eftersom hanar ibland har lite svårt att träffa på andra av samma sort ;)

Unknown sa...

Hej

Vet du varifrån Casper kommer?
Vi har själva en blandning mellan finsk lapphund, Border collie och Greyhound och jag har försökt att hitta syskon till vår Eros men det har inte varit så lätt.

Fin blogg förresten :-)

Unknown sa...

Hej

Vilken fin och härlig blogg :-)

vet du varifrån Casper kommer? Vi har själva en blandis på Finsk lapphund, Greyhound och Border Collie.

Maxfield sa...

Tack!!
Nej, jag vet tyvärr inte var Casper kommer ifrån. Men han var ju sex månader vid detta tillfälle höst 2011 om det stämmer med din hunds födelse så kanske de kan vara släkt.
Casper bor här på Rörö.