fredag 16 september 2011

Big no no..

Hej!!


Fredagen är ofta lite stressig hos oss.. så även idag. Men vem kan motstå ett härligt hundgäng som längtar ut i lika härligt väder?? :-)
Vi tog den långa rundan idag - "blå ringar" markerad promenadstig i naturreservatet. Härligt tyckte både hundarna och jag.

Stormvindarna har slutat att blåsa men fortfarande är det stora dyningar på havet.. Solsken..
Härligt!!

Lova svalkar tassarna i en pöl..

Igår såg Nellie en säl vid färjeläget när hon följde sin kompis till färjan. Det är ju inte så ofta de är inne vid ön på det sättet - och jag uppskattar att se dem... På det sättet.. Men idag så gjorde hundarna och jag ett annat fynd.. nära platsen ovan.. Så blev alla hundar plötsligt väldigt intresserade av något som drivit upp på land.. Det har ju stormat som jag tidigare nämnt och då flyter ett och annat upp.. ofta skräp så som drivved och gamla mjölkkartonger.. Men det var en säl. DÖD sådan.. och hundarna tyckte att den luktade mycket gott!!! De ville rulla sig vid den.. Det är verkligen BIG NO NO!!! Jag viftade med armarna och ropade på dem med min argaste röst för att försöka mota bort dem från strandfyndet.. Det lyckades efter en stund.. Puh... Det verkar som om vi får välja en annan väg nästa gång.. Eller koppla hundarna i god tid innan så att hundarna intekan göra om det!!
Hu så motbjudande!!! Ibland förstår man inte sig på djur...

Lova

Så just idag var jag extra noga med att vi gick till stranden.. så att hundarna fick sig ett dopp efter sitt påhitt vid sälen.. De är ju inte nödbedda som väl är! Alla älskar att bada.

Ida och Frosty.. Barnbarnet och mormodern..
Vattnet är alldeles grumligt i viken efter stormen och högvattnet.. till skillnad emot här om dagen när det var smaragdgrönt på västsidan.

Hundbad!

Ida in action..

Önskar er alla en skön och sälfri helg!!!
Madelene4 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilka underbara bilder i såå fin miljö! Lite läskigt med den döda sälen.
Maria

Marie-Anne sa...

Dessa underbara badglada hundar! Sälen - den har börjat lukta riktigt illa! Den låg där redan för 2 veckor sedan när vi gick Blå ring förra gången!

Susann sa...

härliga badbilder på vovvarna:0)
usch med död säl :0(

Lisbet sa...

Usch vad tråkigt med sälen, förstår att du inte vill få den lukten med dig hem.