söndag 4 september 2011

Misa

Hej!

En lugn och lite lat söndag har vi haft hos oss.. Halva dagen med solsken sedan var det mulet men varmt, 24 plusgrader är inte illa alls! Lite tryckande ute på något sätt men någon åska blev det inte.
Misa.. för någon dag sedan märkte vi att hon hade något på ryggen - vi trodde att hon garanterat hade rullat sig i något som fastnat i pälsen, för det var som en kladdig klump. Jag klippte helt enkelt bort denna klump eftersom det var enkelt att få in en kam under den, närmast huden.

Så i går kväll upptäckte vi att det var en svullen upphöjning i huden precis där vi klippt. Idag på morgonen så såg det inte vackert ut! Denna svullnad var alldeles hård och mitt på hade det blivit ett litet sår. Jag klippte noga bort pälsen och tvättade rent.. Så satte jag en tratt på Misa.. men jag har väl aldrig sett en mer olycklig hund!! Misa har inte varit sjuk sedan hon var liten valp.. och att bära tratt - lampskärm var hemst tyckte Misa.. Hon låg blickstilla i sin bädd i två timmar och vägrade flytta på sig en tum.. Så obehagligt var det, tyckte hon.
Då kom Elina på att vi ju har en sån där "badring" som alternativ och vips blev Misa en mycket gladare hund!! Ringen är mjuk och ganska så skön att vila huvudet på.

Vår husveterinär Maria bor på ön.. När det händer något som behöver snabb hjälp så ringer jag till henne och hon kommer om hon har möjlighet - vilket är helt fantastiskt när det exempelvis som idag är helg.. Idag fick hon pyssla om Misa. Ge första dosen av ett penicillin, smärtstillande och undersöka svullnaden. Maria sa att det är en böld. Faktiskt hade den blivit ännu större när hon tittade än den var på morgonen - men mer utbredd då.. Så vi ska åka in till djursjukhuset i morgon för en djupare koll om man säger så. Antagligen blir det till att söva ner Misa
för att ta hål på bölden och lägga in dränering.
Stackars Misa!!

Misa med sin "badring"

Hoppas det kommer att gå bra.
Ha en bra vecka!!
Madelene5 kommentarer:

HaSaTy Field Spaniel sa...

Stakkars Misa! Håper hun snart er helt frisk igjen og slipper både lampeskjerm og badering.

Susann sa...

stackars Misa <3 badrinen är kanon den :0)

Marie-Anne sa...

Ja, stackars Misa! Hoppas att det går bra och att hon slipper både tratt och badring!

Lena & tussarna sa...

Håller tummarna för Misa♥♥
Vilken jättebra ring, ser riktigt skön ut!

Ylva o Cliff sa...

Oh vad jobbigt det är när hundar blir sjuka.Håller tummarna att hon snart är frisk igen!