lördag 6 augusti 2011

Fixa

Hej!!

Idag gjorde vi slag i saken och hämtade ett par soffor som vi köpt på Blocket! De ser fina ut och vi är så nöjda!! De är i marinblått skinn och riktigt sköna att sitta i! Så nu behöver ingen av barnen klaga på att det är obekvämt uppe vid tv;n på övervåningen.. skönt! Tack till Per som hjälpte till och slet med att bära in/upp sofforna!! Det var svettigt!
Ja för idag har vi också haft besök av Elin, Per och fina Fixa! Per överlämnade kennel Winterbournes vandringspris till bästa juniortik som skickats med honom från field specialen.. (Ett vackert vitt glas på fot, som delats ut under middagen på fieldspecialen..) då var vi redan hemma på Rörö igen!!
Tack för det!
Fixa ja.. hon har börjat löpa igår!
Det gjorde också LOVA - som vi väntat så på!!! Här kommer Ida farandes med sina favorit gummikorvar för att leka med Fixa.. som inte alls bryr sig om leksaker i sitt löpande tillstånd!! Örona åker upp när hon friar till Ida.. som inte fattar något!
Fina Fixa!! (Idas gummikorv ligger orörd bredvid..)

Tack Elin, Per och Fixa för en trevlig dag tillsammans med er!!

Nu pågår planeringen för fullt för Lovas kommande parning och förhoppningsvis kommande valpkull. Den tilltänkte maken heter Winterbourne Age of Aquarius - "Lipton" och är en liver roan fieldkille.
Det kan komma valpar med alla fieldfärger ur denna kombination.. fast jag har inte så bra koll på hur det är med Liptons anlag för tantecken? Men det kan bli: svarta, leverbruna och liverroan samt blueroan valpar.. tan har Lova i släkten så om Lipton också bär på anlag kan det även bli tan.. Det kommer att bli spännande att se vad det blir!
Lipton kommer till oss på Rörö nästa helg.
Mer att info för valpintresserade kommer att finnas på Hildes sida:

Ha en fortsatt bra helg!!
Madelene

4 kommentarer:

HaSaTy Field Spaniel sa...

Gratulerer med nye fine sofaer! Godt dere fikk hjelp til å få dem på plass, de bruker å vøre ganske tunge...
Du skal se Lova og Fixa avtalte å begynne å løpe da de var sammen på Specialen ;-) Spennende tider dette. Mamma Saga er tung og stor og har ca en uke igjen til Lova skal bli storesøster.
Vi hørs ;-)

Lev idag sa...

Det blir spännande framöver förstår jag...en valpkull när det börjat mörkna lättar säkert upp. Lycka till!

Marie-Anne sa...

Nya valpar! Vad kul!

Lena & tussarna sa...

Åh vad spännande det kommer att bli med en valpkull.
Stort lycka till!