söndag 28 augusti 2011

Efter regn kommer sol..

Hej!!

Igår gick en riktigt stor åskvarning ut på Tv 4 nyheternas morgon tv gällande västsverige.. och vi förväntade oss både dunder och brak.. himlen mörknade snart och visst blev det åska. Men det drog över lika snabbt som den kom och vädret blev bara gråväder med regnskurar..

Idag skulle jag, Nellie och Elina åka med två hundar på utställning. Det var till Gustavsbergs utställningen som SSRK väster arrangerar - utanför Uddevalla. Regn hade utlovats.. och vi var förutseende nog att packa med oss stövlar, regnkläder och hundtäcken. När vi väl var på plats kunde vi konstatera att man valt att flytta utställningsringarna till den torraste delen av gräsmattorna - som gick att hitta på området.. Men nog var det blött ändå.. Inledningsvis såg
det rätt ok ut med bara gråa skyar på himlen med några glesa droppar..

Ylva och Cliff  var först ut i ringen idag, öppenklass hanar!! Domaren gillade Cliff men vill att han ska växa till sig mer.. Annars fin kritik och Excellent.

Maxfield Game Boy - Cliff står så fint i ringen!! Domaren som heter Ann-Christin Johansson står och konfererar med sin domar-elev som heter Lena Rollmar (tack för infon Helena).

Utställningens andra hane var Viggo som startade i championklass. Det blev slutligen Viggo som kammade hem BIM för dagen också när hans dotter Doris blev BIR!! Grattis säger vi till Majsan!

Under tiden står jag och försöker få fin kontakt med min lilla Ida inför hennes debut i officiell juniorklass, 11 månder gammal.
Det gick fint!! Ida fick Excellent!!
Nellie värmer upp Lova inför ringen.. Regntäcket ännu på..

Sedan var det öppenklasstikarnas tur.. och då började det droppa - igen.. eftersom man redan var inne i ringen så var det lika bra att vara kvar.. jag visade Lova och så var det Fixa och Gloria..
Domaren gillade Lova men tyckte att hon var alldeles för rund om magen och hade för mycket störande "halsskinn" (!).. Very good blev det för henne.
Gloria och Fixa fick idag Excellent.

Så var det dags för tikklassen!! Nu öppnade sig verkligen himlen över oss!! Folk kurade ihop sig inne i sina utställningstält.. I bästa tikklass placerade sig Doris som bästa tik och så blev min lilla Ida bästa tik 2 och fick sitt allra första cert!!! Jag blev så glad att tårarna trillade - för jag tog för givet att certet skulle gå till en öppenklasstik!! Så denna gång fick Fixa och Gloria vänta.. (förlåt oss!) ;-)
Precis när domaren meddelade placeringen så bröt solen igenom och så sken starkt på oss och det var flera vid ringside som började applådera!!! Solen var efterlängtad kan jag lova!

En lyckad dag!
Tack till mina goa tjejer Nellie och Elina som hjälpte till med det mesta och fotograferade när det inte regnade!! Tack också till mina fina valpköpare som kommer i vått och torrt!!!

Annat som hänt är att Maxfield Eniro Find it Easy "Moses" återigen blivit ögonlyst med resultat UA.. Tack Mats och Harriet!! - jag hoppas att även andra av mina valpköpare går iväg och ögonlyser sina hundar och gärna vid olika åldrar för att få en bra bild av ögonstatus. Moses blir sex år detta år och är pappa till tiokullen hos mig så det är förstås extra viktigt att han kollas ibland.

Madelene

9 kommentarer:

Susann sa...

Grattis till kanonfina resultat i vänstervarvet !!!!

Kennel Zelzany sa...

Tack för en trevlig dag och klart att hon skulle ha certet fina Ida:). Jättemånga grattis!

Ylva o Cliff sa...

Tack för en trevlig utställningsdag trots regnet, alltid roligt att träffas!!

HaSaTy Field Spaniel sa...

Gratulerer med Idas første Cert!!!! Og gratulerer til alle de andre fine hundene med gode resultater :-)

Marie-Louise Danielsson sa...

Grattis till fina utställningsresultat!!

Lisbet sa...

Grattis, vad roligt med ett cert, Ida ser så fin ut.

Helena sa...

Domareleven heter Lena Rollmar.

helena sa...

Domareleven heter Lena Rollmar

Lena & tussarna sa...

Grattis!