onsdag 3 augusti 2011

Till stan idag

Hej!
Den senaste veckan har det verkligen varit helt underbar sommar!! Att njuta av i fulla drag! Jag har tagit årets premiärdopp i havet, vilket säger en del! :-) Vackra dagar är det alltid lite segare att lämna skärgården bakom sig och åka till stan.. men ibland är det ju nödvändigt. Som idag - vi skulle till Blå Stjärnans djursjukhus med Lova för att göra den rekommenderade ögonlysningen som görs före parning. Det var över ett år sedan sist och alltså dags att förnya.. Premiär också för att se hur nya ögonlysningen går till. Det var några fler moment som veterinären kontrollerade hos Lova.. lite rörigt tyckte jag eftersom jag fick komma in två gånger till veterinären och sedan sitta ner och vänta emellan. Men resultatet var UA (utan anmärkning) och det var ju det viktigaste. Jag har blivit van att gå till Inger Carlsson med mina hundar för ögonlysning - men hon har semester så då blev det professor Kristina Narfström som ögonlyste istället! Det är alltid roligt att träffa människor med specialkunskaper och att växla några ord med dem. Hon är väl insatt i vår lilla ras och många andra och sa att det generellt sett är ganska vanligt med PRA hos äldre spaniels och en sen diagnos.. och nu har vi ju även en field som har det. Hennes rekommendation för framtiden är att alla hundar som gått i avel bör ögonlysas flera gånger och gärna vid sju års ålder eller senare. Vi får se om det kommer påbud från överheten så småningom..

På Blå Stjärnan finns även en bra djurbutik.. så lite shopping blev det!

Ida älskar att leka med leksaker! Det går vääldigt hårt åt dem så få se vad denna "ekorre" ska tåla!

Jippi!! En ny grej och den är MIN!! Fast Irma tittar lite intresserat efter den - nya pipljud lockar..

Misa och Ida

Lova pova och Irma - "bibbi"!

Lova ja.. vi tittar varje dag om hon har tendens till att börja löpa.. det är nog på gång nu tror vi.. aningen försenat då vi väntat i en månad, minst.

Jag har köpt hem Royal Canins foder för löpande tikar/dräktig tikar. Allt enligt önskemål från Hilde. Det ska Lova äta från första dagen hon löper.. Vi får se om och vilken effekt detta dyra foder (799 kr!!) kan ha!! Jag har testat det en gång förut men kan inte utvärdera resultatet - haha :-) för det var Flora som valde att INTE äta det!! En valp blev resultatet av att hon valde bort det. Jag var tvungen att servera hennes vardagsfoder så att hon inte skulle vara hungrig. Var det därför?? Det lär vi aldrig få veta... Men nu kommer vi att testa igen! Någon annan som har erfarenhet av fodret?

Ha en skön sommarkväll!!
Madelene

5 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Nog är det en ljuvlig sommar, och glad var jag att jag inte behövde åka till stan idag! Lilla Ida, som inte är så liten längre - vilka fina bilder på henne!

HaSaTy Field Spaniel sa...

Så bra at Lova har fine øyner!! Jeg har alltid gitt mine hunder RC HT42 og det har fungert bra på de 2 kullene jeg hadde og det jeg venter nå ser også lovande ut. Veldig spennt på hvor mange små som gjemmer seg inni Saga sin mage denne gangen...
God klem til dere alle!!

Lena & tussarna sa...

Vilken rolig ekorre....
Visst är det härligt med sommar :)
Jättefina bilder.

Monica sa...

Inte ovanligt det där tycker jag...när man väntar på löpen dröjer det alltid!

Lisbet sa...

Jättefin leksak som du hittade åt Ida.