onsdag 9 februari 2011

Vintern ger sig inte

Hej!!
Jag var en sväng i stan idag med Lukas.. och provade ny leksaken - en navigator. Det är en pryl som jag kan behöva... om jag ska till någon ny plats så kör jag ofta fel! Fast man kan nog inte lita till varje pris på en sådan liten vän.. Den påpekade envist att jag "borde vända vid första tillfälle och sedan gör om möjligt en u-sväng" när jag körde vanliga Torslandavägen in till stan... :-) Anledningen var att den fick för sig att vägarbetet som pågår vid sidan om vägen skulle göra att gatan var helt avstängd.. Så jag körde lugnt vidare.. eftersom jag visste att det gick. Bra att ha kommer den säkert att bli och till hjälp att köra i framtiden.

I morse såg det lovande ut runt udden - solsken och mycket av isen var borta samtidigt såg jag hur ejderhanarna flockades kring några spridda honor som kommit! Oh, härligt med vår!! Men när jag åkte hem igen från stan några timmar senare, så var det återigen is överallt!! Var kom den isen ifrån??

Här är några bilder på isflak i viken:


Det är kanske lite svårt att se men flaken är ca 20 cm tjocka.


Man blir nästan lite barnsligt sugen på att hoppa på isflak... men avstår såklart man måste ju tänka på att barnen tar efter... ;-)


Grannens fallfärdiga brygga står kvar efter denna isen också..


Ida går hårt åt alla sina leksaker.. och annat med som hon får tag i.. Så jag köpte en helt ny till henne. En skunk med massor av olika pipljud när hon biter i den. Den verkar väldigt hållbar!! Hoppas det är så..


Fast kameran är ju minst lika lockande om man heter Ida i alla fall!!


Skunkens undersida består av ett väldigt grovt material..

Det pågår vad jag skulle kalla ett maktskifte bland hundarna här hemma.. Det är Misa som kliver upp på tronen som ledare över hundarna och Frosty som avgår.. Hel odramatiskt har det hänt men idag fick jag se att när Misa låg och sov i hallen... som är smal i passagen in mot köket. Så vågade varken Frosty eller Irma passera henne!! De gnällde olyckligt i köket tills jag kallade på dem. Så de har fått respekt för Misa. Hmmmm.. jag är inte helt nöjd med den ordingen. Frosty var en mycket vänlig men bestämd ledare som aldrig tog "ton" mot de andra men hade självklar auktorietet i sig själv. Misa däremot är snabb att ge ett litet hugg, gärna i ett långt fieldöra, om någon av de andra visar svaghet eller kanske i hennes ögon verkar sticka upp.. Jag vet inte om detta går att påverka utan är nog något som man helt enkelt får acceptera. Jag säger självklart ifrån till Misa om hon trycker ner någon av de andra och hon accepterar omedelbart och backar. Men man är ju inte varje stund med hundarna. Olika personlighet och olika ras = inte alltid enkelt.
Samtidigt får jag säga om Misa att hon har en ängles tålamod med alla valpar som Ida och även Lova ser hon som en ungdom som inte är konkurrent. De får nästan göra vad de vill med henne de två..

På tal om Lova.. henne saknar vi väldigt mycket!!! En härlig hund är det full av energi!
Vi har fått bilder fårn Hilde i Norge idag.. och det hjälper lite! Lova ska hem igen men vi inväntar att vägar och reseförhållande blir bättre först.


Lova


Saga, Lovas mamma


Lova och Saga i full fart!!


Heja mamma!

Mattes älskling!!


Så fin du är Lova! Tack Hilde för bilder!! De värmer!


Sportlovet närmar sig men jag undrar om det kommer att bli ett lov i sängläge för vår familj?? I alla fall så har Amelia för andra kvällen nära 40 graders feber, värk i kroppen och i halsen och Elina är så hes att hon inte kan få fram ett ljud.. Det verkar vara någon form av influensa som går.. :-(
Hoppas att det går över snabbt och att inga fler drabbas - är man sju i familjen så blir det rätt kännbart när många är sjuka samtidigt.. Håll tummarna!!

Ha en bra avslutning på denna vecka!
Madelene

4 kommentarer:

Susann sa...

hejsan

kan intyga om att skunken är ganska hållbar, våran har levt sen jul och är bara lite naggad :0)
här går det oxå hårt åt med leksaker.
hoppas ni kryar på er snabbt , tråkigt att vara sjuk när det är lov o allt

Kram

Ylva o Cliff sa...

Vad fin Ida är med sin skunk ! Härliga bilder på Saga och Lova , två vackra fieldtjejer !

Lena & tussarna sa...

Ennio har en liknade leksak, en räv! Jag tycker kvaliten verkar bra.
Annars är babyleksaker det jag köper mest till Ennio. Dom är testade och godkända på alla håll och kanter :)

Krya på er från flunsan!
Inte roligt att ligga nerbäddad när det är lov!
Kram

Lisbet sa...

En skunk skulle jag också behöva, leksakerna går sönder fort.