lördag 26 februari 2011

Isigt värre

Hej!

Den här dagen blev inte som det var planerat... På senare delen av natten vaknade jag av att regnet piskade mot rutorna.. Vad var detta? Ingen väderleksprognos hade nämnt något om regn, möjligtvis lite snö i norra Bohuslän men regn. Nej!! Så var det i alla fall och jag tänkte: "ja, ja då har kanske sista snön töat bort tills det blir morgon". När hundarna skulle ut vid sjutiden såg jag: allt var täckt med is!! Fönstren på sydsidan av huset var alla täckta med en halv cm is. Det såg ut så som toalettfönster kan se ut med glas som inte är genomskinligt. Hur halt måste det inte vara ute? Det var bara att inställa dagens resa till stallet. Med en bil med dubbfria vinterdäck - på isgator - så kommer man inte långt. Bäst att ta det säkra före det osäkra och stanna hemma. Bokade redan nu in igenridning - på påsklovet! Det gäller att hålla sig framme! :-)
Här är bilder på vår inglasade ö och som så ofta är det Amelia som håller i kameran:


Grenar


Det ser ganska häftigt ut..

Jag och Elina skulle gå till affären och många skratt blev det! Det var nästan omöjligt att gå på ett normalt sätt för is var det överallt. Minsta lilla backe - så åkte man på fötterna. Det kan vara dags att skaffa broddar!! Fast istället hoppas man ju att vintern ska ta slut. När vi kommit halvvägs till affären så var jag bara tvungen att ringa hem till Amelia och beordra henne ut med kameran. Så ovanligt med denna väderlek att det bara var ett måste att fotografera!! Hon tog med sig Irma ut.


Hundar är fantastiska.. går med mjuka steg och så har de förstås "dubbar" på varje tass med alla sina klor.. Inte var Ida det minsta bekymrad över halkan.


Titta på de här vårligt ljusgröna knopparna! Jag vet inte vad busken är för sort men här har i alla fall knopparna fått ovanlig klädsel.


Närbild.


Så vacker gardin vår vägskylt fått!


Kalla fransar..


Kolla isdroppen!! I den syns vårt hus!!! :-)  Häftigt att du fångat det Amelia!!


Irma


Isigt gräs..


Isen är verkligen på allting


Snowball fick också komma ut en stund.


Ljuset kämpar för att bryta igenom molnen.


Vad sägs om gräsmattan? Den ser nästan overklig ut när stråna är täckta med is.


En lite allmän info.. min dator har krånglat denna veckan och Nils lyckades få igen den hjälpligt till att börja med. MEN sedan gick det inte mer utan vi har varit tvugna att rensa - formater den. I hastigheten så åkte alla e-post kontakter med!!! :-(  Så nu önskar jag att så många som möjligt sänder ett mail till mig så att jag på nytt får er adress: maxfield@telia.com 

Tack på förhand!!!

Ha en skön melodifestigval kväll!!!
Madelene

4 kommentarer:

Lisbet sa...

Jätte vackra "iskort". En duktig fotograf har du.

HaSaTy Field Spaniel sa...

Fantastisk flotte bilder! Hun har øye for motiv, fotografen!!

Marie-Anne sa...

Vilka fantastiska isbilder! Det ser helt overkligt ut! Isdroppebilden bör skickas in till någon fototävling tycker jag! Funderar Amelia på fotografyrket - det borde hon göra i alla fall!

Lev idag sa...

Åh...tack Madelen för titten på alla vackra bilder. Märkligt hur det kan bli så. Jag längtar sannerligen inte hem, men hade önskat att jag kunnat knäppa lite bilder...så fantastiskt vackert!