torsdag 3 februari 2011

Inte alltid det blir som man tänkt

Hej!!
Vi har haft en riktigt solig dag på ön och faktiskt så kvittrade småfåglarna för fullt i buskagen och det känns härligt att höra dem igen!! Jag gick en genväg på min promenad med Ida.. det skulle jag väl låtit bli för tydligen räknas den som en privat väg.. kommunen har inte sandat där och OJ vad halt det var med tjock is på vägen och vatten ovanpå.. Det var bara nätt och jämnt jag kunde gå och hålla mig stående..

Fick sms från Hilde i Norge i kväll - tyvärr visade ultraljudet att Lovas mage är tom.. så inga småttingar kommer om en månad.. Det var tråkigt! Det är inte alltid som det blir så som man planerat..

En annan sak som inte blev som det var tänkt handlar om marsvinen. Tjejerna har planerat och förberett i säkert två veckors tid för röda marsvinet Rubys födelsdedag. Båda tjejerna har snickrat och byggt hus och hagar i slöjden och tillverkat täcken med mera till dem. Så händer det som inte ska hända.. marsvinet blir sjukt.. Vi försöker rädda det med dagliga pencillindoser.. Fast det går inte åt rätt håll.. ett dygn till och sedan..? Hon hade sin femte födelsdedag och den blev festlig för deltagande gnagare och barn.. Medans föremålet för barnens kalas - fick ha det vilsamt vid sidan om i sin korg..

Barnen med ett par kompisar, pappor och förstås marsvins och kaninkompisar inbjudna.. Maskerad ville barnen ha och i några minuter så var deltagarna så här tjusiga! Bara medan vi fotogfraferade - fast Ruby fick vila.. Så serverades salladstallrikar till gnagarna... Bullar, saft och kakor till barnen..


Lukas är med förstås..


Så till sist.. lugnet lägger sig i huset.. Ida sover på den svalaste platsen.. Hon är varm av sig! :-)

Ha det så gott och en trevlig helg till er alla!
Madelene


6 kommentarer:

Ylva o Cliff sa...

Tråkigt för er med Lova , det positiva är ju att ni snart får hem henne igen ! Tänk vad glad hon kommer att bli !!

Marie-Anne sa...

Hoppas att det går bra..... Fast 5 år är väl ganska mycket för ett marsvin eller?

HaSaTy Field Spaniel sa...

Ja, det var veldig synd det ikke var noen valper i Lova sin mage :-(
Håper det går bra med dere alle der på Rörö, både store og små!
Lova hilser.

Lena & tussarna sa...

Så tråkigt att det inte blev några valpar för Lova!
Då får hon komma hem nu istället då eller?

Läste precis på FB om lille marsvinet, Sänder en kram till Nellie!

Susann sa...

söta Ida . Fieldar har så härlig sov stil.
Lotus han är en riktig ryggsovare han :0)

Ha en skön helg

Lisbet sa...

Tråkigt att det inte blev några valpar. Marsvinet måste ha blivit väl omhändertaget för jag tror att 5 år är en ganska hög ålder för ett marsvin.