torsdag 8 december 2011

Lugnet

Hej!
Idag kändes det skönt att komma ut tidigt på dagen eftersom väderleks"gubbarna" på de olika kanalerna utlovat riktigt dåligt väder framåt kvällen och framför allt i morgon! Då ska det blåsa storm igen och eventuellt komma upp till två dm blötsnö.. oj vilken blåsig höst detta har varit och är.. Men idag har vi lugnt!! Passar på att njuta av det.

Lova

Vi gick långa promenaden idag. Det brukar inte hända så värst mycket på vår stormpinade ö eftersom det blåser ofta här men här låg faktiskt en tall tvärs över stigen!
Det var i och för sig inte så konstigt att det grova trädet med tjocka grenar åt olika håll med så litet fäste i marken har fallit!!

Misa
Det har varit frost i natt och på alla små dammar och minisjöar ligger en tunn ishinna!! Hundarna - som aldrig drar sig för att bada - kastade sig i genom den krasande ytan gång på gång.. Det behövs några dagar med kyla till för att det ska bära en hund.. Man fick noga kolla var man satte sina fötter för riktigt ordentligt halt var det på sina ställen.

Mossa är vackert!! Grönt året om.. och så den ljusa mossan som jag inte minns namnet på som många har på sina ljusstakar nu vid juletid.. Den är vacker på plats i naturen också.

Irma, hörde eller kanske rent av kände en doft av något i en enebuske och körde raskt ner näsan där!! Ut studsar en liten grå mus!!! Irma såg inte det utan nosade vidare i busken.. Lova kom och ville vara med..

Irma morrade bort Ida då.. fast Ida såg musen skutta iväg till nästa enebuske!! Följde efter.. men vågade inte riktigt eftersom Irma så tydligt talat om att det är HENNES mus.. Ovan står Ida och väntar: "ska du inte komma och kolla på din mus - för den är här borta"?  :-) Det är så roligt att ha flera hundar och se spelet mellan dem..

Ida och Misa
Ida!!
Irma på stranden

Det var sista bilden. Återstår att ta en skön filt och borra ner sig i soffan.. invänta stormen?? Om nu prognosen har rätt..

Ha det gott!
Madelene


5 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Så dina hundar gillar också bordet på västsidan? Bra utsikt därifrån kanske..........
Fina hundbilder blev det denna fina dag! Och nu har det börjat blåsa upp.........

Lillian "sognafaret" sa...

Du må ha med nistemat neste gang, så de får spist på bordet ;)

AnotherBlågg sa...

Vad kul att Irma står kvar och Ida har hittat musen i en annan buske :D Man får sig många skratt när man ser spelet mellan hundarna !
Här blåser det nu, hur har ni det?

Lisbet sa...

Mina hundar kliver också upp på bordet som står nere på badplatsen, bra utsikt kanske. Mossan tror jag heter vitlav alltså ingen mossa.

Kennel Zelzany sa...

Gloria är lik sin mamma Irma. Hon dyker ofta ner i högt gräs och gräver, det är nog troligtvis möss eller sorkar som hon är på jakt efter då:). Ja usch så mycket stormar vi har haft. Här är det massor med träd som fallit i skogarna, lite läskigt att på så nära skogen då.
Vackra bilder som vanligt:)!