lördag 17 december 2011

Kort promenad

Hej!

Idag är det sista ridlektionen för tjejerna och de är fulla av förväntan.. Det blir antingen barbackaridning eller hoppning - jag hoppas att det inte blir båda sakerna på samma gång - för då trillar kanske barn åt alla håll? :-)

Ville bara berätta om gårdagens lite ovanliga händelse.. När jag och hundgänget var ute så var Misa lite längre fram en övriga och plötsligt börjar hon skälla på något! Precis som jag misstänkte var det något rörligt!! Jag var uppe på ett av bergen och kunde kika ner i dalen nedanför - där det är helt igenväxt av sly och lite kärrmarker.. Joda tre vita rumpor skuttar bort över bergen.. Ganska så långt efter och inte alls i närheten av de tre - såg jag Misa - som skalldrev!
Jag blev så förvånad - hon har aldrig visat minsta intresse för rådjuren förut. Kanske var det för att hon gick först i ledet?
Hur som helst så lyssnar hon ju bra på visselpipan och kom till mig när jag kallade på henne. En lapphund använder ju inte luktsinnet så som en field.. Så långt, långt efter Misas äventyr - kanske tio minuter senare -så var Irma på samma spår.. Djupt försjunken med nosen mot marken..
När hon kom till samma ställe där Misa stannat och vänt på min inkallning så tittar hon upp -och jag visslar på henne. När hon då vänder tillbaka - så kommer RÄVEN precis där!!
Räven tittar efter Irma - som inte ser den.. Och så väljer räven att springa samma väg som rådjuren just valt. Det var märkligt!! Allt på en gång så att säga..
Jag fick ingen lust att promenera mera utan vände och gick hem med mitt hundgäng!! Skönt är det dock att de lyssnar så bra på visselpipan vid inkallning.

Kameran var med - men det var lite för snabbt händelseförlopp för mig.. så bilder finns inte.
Här är en bild på Frosty som är nöjd med den avkortade promenaden.


Frosty - som ibland kan välja att med ålderns rätt?? Lyssna lite mindre på mattes vissepipa.. Så matte får vara lite smartare än hon och koppla vid rätt tidpunkt.. ;-)

Ha en skön helg!
Madelene


2 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Typiskt att man inte hinner med att knäppa kort vid sådana tillfällen! Men kul att vara med om i alla fall.....

Lisbet sa...

Vad duktig hon var som kom när du visslade, Freja hade nog dragit efter rådjuren. Hon är ganska duktig på att komma när jag visslar, men är det något väldigt intressant kan det dröja innan hon behagar komma.