tisdag 12 juli 2011

Hästsemester 3

Hej!!
Hemma igen är vi och allt hammafix drar igång.. framför allt tvätt!! Tur det är fint väder så att man kan hänga på tork ute.. Så har vi gäster! Det är skönt så kan man slippa ifrån vardagspysslet emellanåt!!
Idag kommer mina sista bilder från semestern - kanske lägger jag ut några till framöver som Amelia eller Elina tagit men detta är mina sista..


Här är soldattorpet där vi bodde en vecka. Det hade en jättestor trädgård med gamla knotiga fruktträd.
Stugan hade åtta bäddar utstpridda på oinredd övervåning där takbjälkar och väggplank syntes. Mysigt och som att vara på läger.. samt en nedervåning med vardagsrum där två sängar till fanns samt ett litet kök med en diskbänk. Vatten fick vi hämta på gården som låg en halv kilomoter bort. Kändes som om man hade vanan av att hämta vatten dels från husvagnstiden men också från förra året när vattenledningen till Öckerö kommun var sönder.. så det funkade bra.


Stugan.. sedd från..


Utedasset!!! Detta lilla hemlighus.. den vänstra dörren på bilden.. kan jag lova att ingen älskade!!
Hihi!! Fast rätt roligt för moderna nutidsbarn att se hur det faktiskt var för hundra år sedan i vårt land.. Det fanns toaletter och duschar i anslutning till de hus som låg nära stallet.. Dem kunde vi förstås också använda.


Det bästa tyckte nog hästtjejerna i alla fall - var att det gick en flock med hästar utanför fönstret!! Linn hoppade jämfota av lycka när hon fick se det!! Barnen tillbringade mycket av sin lediga tid i hagen hos dessa hästar..


En av de hästarna var en maffig ardenner.


Barnen pustar ut i gröngräset och har slängt av sig strumporna...


Men snart är det full fart igen!!


Hundarna... de var mycket ute kopplade i sina långlinor.


Lova


Mera Lova.. Hundarna ja.. det är ju lite bökigt när man inte är hemma och har sin trädgård med staket.. Så viss hände det som inte får hända.. att ett par av hundarna for ut genom en inte ordentligt stängd dörr och sprang några varv i hästhagen.. Första gången det hände så var det Ida och Lova!! Lova kom tillbaka men inte Ida!!! Nils var helt ifrån sig och försökte ringa till mig för att be om hjälp.. Jag var ute i skogen och red och hade glömt mobilen i stugan. Som tur var så kom även Ida hem.. vilken semester hade det blivit annars? Halvstor valp försvunnen i skogarna utanför Gränna - med E4 som ett pärlband alldeles i närheten???! Mardröm.. som inte blev sann!! Skönt att ha långlinorna med i alla fall så blev det inte värre än så..


Det mesta handlade ändå om det här.. ridning!! Här är det Elina som provrider Amelias tinker Indy och så Nellie och Lukas med Iwan och Balder

Lukas och Elina

Vad finns mer att berätta?? Jag måste förstås nämna att det förutom vacker natur fanns enormt mycket smultron ute i skogen!!! Jag blev såå sugen på dessa!! Fast när man sitter på hästryggen och inte har en pall.. (en sådan man kan stå på för att lättare komma upp på hästen..) med sig så fick man avstå från dessa läckerheter för tänk om jag inte kom upp på hästryggen igen. Det växte också mycket stora blåklockor i skogen och längs med vägarna.. vackert!!

Sista äventyret var förstås att resa hem!! Bilen.. stora bilen med hundarna och släpkärran.. som jag körde.. Jodå.. i "Jönköpingsbacken" så började bilen koka!! 130 grader flög mätaren upp i på några minuter och alla larm gick!! HUUU!! Sån tur att Nils inte hunnit så långt med lillbilen utan kunde vända tillbaka efter att ha hämtat vatten på närmaste mack!! Sedan körde vi tätt i följe så sakterliga mot Göteborg. Det blev till att stanna sådär var tredje-fjärde mil för att bilen kokade på nytt.. vänta medans det bubblade kokande vatten ur bilen.. fylla på och så åka vidare. Värsta stoppet var på motorvägen strax innan Borås!! INTE kul att stå med tät mycket snabb trafik så nära sig att bilen svajar varje gång någon fräser förbi.. Det var skönt att komma hem till ön efter den bilresan! Fast alla tjejerna och även jag... kände saknaden efter "våra" goa hästar Iwan, Indy och Balder - samt skogen med smultron.. Utedasset skande vi inte!! :-) Alla kastade sig in på toa och duschen var populär!!

Det var vår vecka..
Ha det gott!
Madelene


P.S Grattis till kennel Ceben som fått en kull med fieldvalpar!! D.S4 kommentarer:

Ylva o Cliff sa...

Vilken härlig vecka ni har haft !! Nyttigt för både vuxna och barn att bo lite gammaldags, man värdesätter det som man tar för givet hemma.Tänk förr hade dom inte ens semester!

Lisbet sa...

Oj, vilken jobbig hemresa ni fick, men huvudsaken är ju att det ändå gick bra. Förstår att utedasset inte var populärt. När vi hade båt så var det ofta utedass på öarna som man fick använda, barnen tyckte inte om det.

Marie-Anne sa...

Utedass..........Rena nostalgin! Det var det enda man hade tillgång till på somrarna när jag var barn! Det är ju iofs rätt längesen...
Det verkar ju ha varit en vecka med både fantastiska upplevelser och vissa problem - säkert oförglömlig i alla fall!

Lena & tussarna sa...

Vilken semester och vilken hemresa!
Borta bra men hemma bäst tycker jag är ett sant talesätt :)

Men vilket äventyr du och Nils låtit era barn uppleva, härligt!