söndag 27 mars 2011

Sommarsöndag?

Hej!!
Så är denna  helgen också över.. i alla fall nästan. Barnen har alla gått och lagt sig och Nils har gått till sitt jobb.. Lugnet infinner sig..  :-)
Igår var det strålande väder - man riktigt kunde inbilla sig att det var varma vindar som smekte kinden.. ända tills man gick ut och kände på den i verkligheten!! Ett par plusgrader bara..


Nils och grannen passade på att bada.. Nja.. riktigt så gick det väl inte till.. De var ute och provade sina "vadare" inför premiären på havsöringsäsongen nästkommande fredag!! Oj vad spänd förväntan är nu inför denna händelse! Jodå, vadarbyxorna höll vätan utanför och värmande fiberpälsbyxor innanpå gjorde att det även var godtagbart varmt.. För i vattnet är det ännu inte mer än två plusgrader..

Idag var det inte längre strålande solsken så som igår och sommar feeling... Nej till och med så föll det en del snö!! Som väl är så fastnade snön inte på marken och det är ju en liten tröst..
Men sommartiden till trots så släpper inte vintern riktigt sitt grepp ännu.

Var med de två stora tjejerna i Göteborg idag och kollade runt lite i affärer på Nordstan - Femmanhuset.
Något hejdlöst shoppande blev det inte.. Amelia hittade en snygg tröja, kaninmat för dräktiga kaniner.. Elina en pyjamas...


Som passar en hundvän.. Är det inte Frosty på magbilden?? Eller Ida? Mysig var den i alla fall..
Efter lite mat på Pizza Hut var det dags att dra vidare.. Inte så dumt med gratis parkering i Nordstan på söndagar! Om jag inte minns fel så kostar några timmar där sådär en 60-70 kr en vardag!

Nästa mål för dagen var Rusta. Vi hade hört att de säljer billiga och enkla agilityhinder. Jodå vi fick med oss ett slalom och en "däcket" hem - fast däcket är mer som en ring... Det blir nog bra. Barnen älskar att hoppa med hundarna och vår lilla trädgård är full av små hinder.. och hundarna - de tycker också att det är kul.
Så vid bättre väderlek - kommer bilder på hundar och hinder..

Sista bilden ut blir en hundbild... Ida precis nyss. Vääldigt sömnig.. Det är ju dags att krypa till kojs för det tar tid att ändra rutinerna - framför allt på morgonen när man ska gå upp en timme tidigare..

Ha nu en riktigt go kommande vecka!
Madelene


9 kommentarer:

Leif sa...

Här i Umeå är det också en trött Field som väntar på att få sova. hälsningar från Leif, Margareta och Nelson

Anonym sa...

Detta var en verklig kvalitet inlagg. Jag skulle så garna vilja skriva sa har ocksa - att ta sig tid och verkligen satsa pa att skriva en bra artikel ... men vad kan jag saga ... Jag skjuter upp det hela tiden och aldrig tycks fa nagot gjort.

Ylva o Cliff sa...

Ja här har det varit bakslag i vädret , ligger flera centimeter snö . Tur vi tog långpromenad tidigt i morse, fick bli en kort i eftermiddag i snöstorm !

Kennel Zelzany sa...

Usch ja va kallt det var igår och vi hade kraftigt nedfall av snö:(, men idag lyser solen igen och våren är här igen:). Så sött nattlinne, passar verkligen på en hundtjej. Sockersöta Ida!

Lev idag sa...

Söta lilla trötta Ida...man vill ju gäspa bara man tittar på henne....

Marie-Anne sa...

Två plusgrader? Inget för oss människor då.......

Lisbet sa...

Vi har också haft lite kalla vindar. En hel del snö har vi men strålande solsken kring 0 grader. Det känns som att vi går åt rätt håll i alla fall.Tidsomställningen gör att det är mycket ljusare på kvällarna vilket jag gillar. Trötta hundar är bara för söta.

Susann sa...

rustas hinder funkar kanon, har dem vi oxå :0)
en sömnig lite Ida, så söt som socker<3

Anki och tjejerna sa...

Vad fick ni ge för hindrena då? *nyfiken* Jagar några hinder till nämligen ;) Mysigt med en shoppingrunda, t om en billig sådan :)