söndag 20 mars 2011

Kurs

Hej!
Så var det dags för ännu en kursdag på Sandens hundskola för våra hundar Misa och Irma med Elina och Amelia i andra änden på kopplet och så kompisen med hunden Amadeus.

Vi har rätt glest mellan färjeturerna på helger vintersäsong.. så gott om tid hade vi innan kursstarten klockan två. Så vi passade på att gå på en skön hundpromenad i slingan på Hönö först. Alltid kul för hundarna att se något annat än det vanliga. Irma ver helt till sig av att zigzacka mellan kanterna på gångstigen med plöjandes nosen i backen - jag gissar att det rört sig en hel del rådjur här för hon hade alla sinnen på helspänn.
 

Vy från stigen..


Vill man komma ner till stranden finns många tillfällen längs med slingan. Blåmusslor är så vackra tycker jag.

Så körde vi till kursen och jag släppte av tjejerna där. Årets första utomhuskurs!!
Nellie och jag åkte vidare till Backaplan för att handla skor och något mer under tiden..


En gullig liten dansksvensk gårdshund hoppar högt! Alex heter han.


Irma hoppar långt.. om man tittar noga på bilden så kan man se hur blött det är på marken och att vattendropparna flyger ur pälsen på henne.. Det är väl nackdelen med kurser utomhus vid denna tid på året.. Man kan få precis alla sorters väder och underlag. Igår strålande sol, idag gråväder med blåst..


Misas tur!! Misa skötte sig bra - och Elina var nöjd.. Misa kan vara kaxig mot andra hundar men Elina pustade ut när hon var helt ointresserad av de andra och koncentrerad på vad hon skulle göra. Hon hade inte glömt! Fast det var länge sedan hon gick på agilitykurs så satt de flesta hindren kvar.. även slalom. Misa går också bra att fjärrdirigera lite och det hjälper ju gott.


Tittut!! Var är du matte??


Misa väntar.


Hundarna pustar ut i lånebilen på hemresan.. Blöta och ganska så mätta - efter allt godis de fått på agilitykursen. De sov gott hemma hela kvällen. Tack till Amelia som var dagens fotograf!

Ha en bra kommande vecka!
Madelene

7 kommentarer:

Lev idag sa...

Roligt för hundarna med lite aktiviteter. Man kan se hur kul dom har...fina bilder!

Marie-Anne sa...

Vad kul det ser ut! Och sedan hade ni lite jobb med blöta, smutsiga hundar gissar jag..............

Susann sa...

härligt med agility kurs !
så roligt :0)

ha en skön dag

Anki och tjejerna sa...

Åh vad roligt att ni går på kurs! Blev ju lite förälskad i Dansksvensken såklart ;) Vädret skiftar något helt otroligt :( men våren ska väl snart komma på riktigt hoppas jag!

Ylva o Cliff sa...

Hundkurser är ett säkert vårtecken ! Jättekul !

Kennel Zelzany sa...

Så kul med agility:). Härliga bilder som vanligt!

Lisbet sa...

Roligt med agility. Här blir det nog kurser först i Maj.