torsdag 27 januari 2011

Tristan

Hej!
En solig vinterdag och alldeles vindstilla blev det idag igen och det är härligt! Både att bara titta ut och att vara ute i solsken gör att ett visst välbehag infinner sig hos mig! På eftermiddagen kändes det trevligt när mellan dottern Elina med en klasskompis bakade kladdkaka.. Den blev god! Elina är pysslig och älskar att baka - till skillnad från sin mor som älskar att äta det goda..  ;-)

För någon vecka sedan var Marias och min hanhund Tristan iväg för att ögonlysas och röntgas. Ögonen var UA och det får man ju veta på en gång medan väntan på höftledströntgens resultat alltid låter vänta på sig.. Det är ett viktigt resultat och väntan känns därför lång.. så även denna gång. Idag kunde Maria inte bärga sig längre utan ringde till kennelklubben för att fråga om de läst av röntgen plåtarna och ja, det hade dom.


Så här ser han ut.. Tristan, på insidan alltså!
Resultatet då.. det blev C-höfter. Vi hade hoppats på godkända höfter såklart men.. C är friskast av de dysplastiska om man försöker se det positivt. Vi imporetade Lord Avalon For Fortune Favoured "Tristan" till Sverige för att få in lite nytt "blod" till fieldrasen i vårt land och därför kan han komma att användas i avel trots sitt resultat och då möta en tik med riktigt bra höftledsbakgrund. Detta för att ta tillvara det positiva som ändå finns med annat som Tristan kan tillföra rasen. I riktigt små raser behöver man ibland göra det valet för att inte krympa ner "avelsbasen" allt för mycket.

Ida är så nöjd med att hon nu kan hoppa upp överallt dit hon vill komma!! Upp på kökssoffan till exempel eller i någon av barnens sängar.. sover gott efter en lång stund med bus..

Ha en bra helg!!
Madelene


3 kommentarer:

Lev idag sa...

Klart att man vill ha helt korrekta höftleder på sina hundar men det kunde ju varit betydligt sämre...så var positiv! Ida ser då inte ut att bekymra sig för några höftleder inte..sööt är hon!

Ylva o Cliff sa...

Förstår att det känns lite tråkigt med c höfter , men det det finns alltid saker som är värre ! Glöm inte : Fieldar är underbara hundar !!

Lena & tussarna sa...

Underbart skönt ser hon ut att ha det Ida när hon sover gott i soffan!

Trist med Tristans C-höfter.

Vi tittade på ett BackOnTrack täcke till Ennio, men den såg så skum ut därbak...som en liten kjol som hängde ner. Ennio är lite stökig med sitt "bajseri" och om det hänger tyg därbak är jag rädd att han blir ännu stökigare när han ska bajja!!!
Men det kanske bara är jag som tror det ska bli besvär, hur trivs Irma i sitt täcke?