söndag 9 januari 2011

MyDOG 2011

Hej!

Detta blev året när jag inte anmält någon hund till MyDOG.. inte heller stod i Fieldklubbens monter.. Vi väntar in att Lova kommer hem och att Ida växer sig stor nog att ställas ut. Frosty är veteran och kan komma att ställas ut vid något tillfälle. Hon blir tio år nu i januari.. tänk vad tiden går fort och hundar åldras..

Så årets MyDOG för oss innebar att vi åkte in utan hundar!!! Kändes ovant och vår vana trogen parkerade vi i Focus parkeringshus som har direktingång till veterinärbesiktningen.. Men sedan fick vi välja ingången för vanliga besökare. Jag och Nellie gick tillsammans medan Amelia, Elina och deras kompis Sara gick själva.. i alla fall för det mesta. Det är lättast så. Nu har tjejerna fått upp ögonen för egna favoritraser och det är inte field (snyft!).. utan andara så som aussie och dvärgschnauzer.. Sedan var det show och shopping som gällde för hela slanten! Fast vi tyckte oss märka att det inte var lika många hanldare som tidigare år.. Någon som håller med? Här kommer lite bilder!! Först ut är förstås fieldringen!!
Här är det domaren som kollar igenom Susann Adeheds tik Periwinklés Myrra som var ensam i juniorklass.

Här är Myrra uppställd utanför ringen!!

Här är det Field Maritime tiken Mollys tur att bli genomgången av domaren.

Sedan kom den andra unghundstiken. Winterbourne Made In Sweden - Svea

I champion klassen var det två tikar - P. Mocca och Winsome Jam tiken Sessan

I bästa tik klassen så hamnade båda Susanns tikar så jag fick rycka in som extrahandler.. Det var Myrra som fångade domarens uppmärksamhet och blev BIR! Före championtikar som mormor Mocca och Sessan! Det var ett lite ovanligt domslut som domaren motiverade väl. Roligt för Susann och Grattis!!!

Sessan och Molly kompisdricker efter mötet i ringen!! Man kan allt bli väldigt törstig och eftesom fieldringen fanns på andra våningen var det också ganska så varmt och kvavt där uppe, säkert tröttande för hundarna. Fördelen med övervåningen är att det är lite lugnare än nere i bruset i stora mässhallarna.

Sedan kollade vi på show i finalringen! Polishundar!! Kul att se flera raser i tjänst hos dem. Idag var det belgisk vallhund, schäfer och så boxer.

Här skulle hundarna sitta kvar.. med rumporna mot varann.. Alla hade stenkoll på sin egen förare.
Det fanns storskärm som visade närbilder.

Att polisen skickar en hund som fångar boven har man ju sett några gånger.. Men här - skickar de TRE hundar som biter sig fast i boven!!! Wow!!! Kunde inte låta bli att tycka lite synd om figuranten.. Det måste varit väldigt tungt!!

Hundakademien bjöd även i år på en fantastisk hundshow. Hundar som kunde hoppa hopprep med föraren.. åka skateboard och massor av roliga trick!! Roligt och faktiskt väldigt inpirerande att se. Tänk vad mycket man kan lära hundar och få dem aktiva och glada! De bjöd också på teater med fyrbenta skådespelare!!

"Snövit och de små dvärgarna" var det i år. Riktigt roligt!! Nellie började genast träna med Misa när vi sedan kom hem... :-)

Shoppa.. är inte svårt att göra heller.. för oss som gillar hundprylar fanns en del att välja på.

Detta utställningskoppel fastnade jag för! Har letat efter något sånt ett par år!! :-) Rundsytt läder med en tunn kedja.. Snyggt!! Är jättenöjd med det. Hittade det i Satchmo's monter. Irma ville vara med på bilden..

Ida - skulle få en ny mjukis, hade vi bestämt.. Det är en viss åtgång på hundleksaker hemma hos oss.. Vi ville ha tag i en stor mjukis och hittade en till det facila priset av 40 kr!! En fulsöt liten tjockis för Ida att bita i!
Här är det Lukas som bjuder Ida på lite bus.

Ida fångad mitt i språnget med nya mjukisen i högsta hugg!!

Så vi är nöjda med vår dag!! Kom hem välbehållna.. det mesta av snön har regnat bort och det var halt men inte alls lika halt som igår, på vägarna.

Ha en bra ny vecka!!
Madelene

4 kommentarer:

Lev idag sa...

Tack Madelen för dina iakttagelser och alla fina bilder från My Dog...intressant!

Kennel Zelzany sa...

Vilken mysig dag ni haft:)!

Lena & tussarna sa...

Visst är det trevligt att vara "utan hund" på utställning ;)
Det är ju mitt motto :))

Kul leksak till Ida, nästan lika stor som henne själv!
Kopplet ser jättefint ut!
Det är det roligaste att få åka till utställning och shoppa, eller hur?

Lisbet sa...

Roligt att se bilder därifrån, skulle så gärna själv vilja deltaga, verkar så trevligt.