lördag 28 augusti 2010

Ridningen har börjat

Hej på er!!

Sitter en stund vid datorn medans resten av familjen är ute på äventyr.. Nils och tjejerna är på Liseberg och tvillingarna hos sin släkt. Det är lugnt hemma och eftersom det inte är så ofta så känns det rätt vilsamt och skönt, i alla fall en stund!! :-)

Fast jag har varit igång på morgonen i alla fall - först hundpromenad och sedan till Clareberg med tjejerna för ridning. Det var första riktiga ridlektionen idag och spänningen stor hos tjejerna - de skulle nu ha varsin häst att rida. Nellie hade bestämt i förväg att hon skulle ha Grannus och Linn ville ha Busster..

Men när Nellie fick se Grannus i verkliga livet, det vill säga inte från åskådarläktaren.. så fick hon "kalla fötter"!! Tårarna började rinna nerför kinderna och storasyster fick göra allt för att övertala lillasyster att våga sig upp på denna enorma häst!! Nellie har ju hittills bara ridit på små shettisar så steget upp på D-ponny blev stort för henne. Efter ridlektionen kände hon sig väldigt stolt och nöjd med sig själv! Hon vågade och det gick bra!!!
Kram till storasyster Amelia som coachade så bra!!!

Linn som är ett par år äldre, fixade galant att rida ponnyn Busster! Koncentrationen är på topp!! Linn har redan nu fin stil i sadeln så det här kommer att gå bra! Roligt för Linn att "halva släkten" tittade på från läktaren idag!

Med på resan till stallet idag var Lova och Flora.. därför att båda två helst vill vara där jag är. Flora är en cool tjej.. nya människor och miljöer - är ok för henne om bara matte är med. Så när vi idag var i stallet så la hon sig lugnt vid mina fötter för att sova så fort jag satte mig ner. På hemresan.. när resten av familjen skulle till Liseberg.. så åkte vi färja. Vanligtvis sitter ju hundarna i bilen då men idag åkte vi själva i sol och vind. Flora och Lova sitter lugnt vid sidan på mig, spanar in den fina rottweilern en bit bort och bara väntar. Ovanför huvudet flyger en grupp med nio flygplan i formation med loopar!! Häftigt.. vi fick lite gratisuppvisning kan man säga vi på färjedäck- för det är Göteborg Aeroshow på Säve flygplats denna helgen och de spred visst ut sig över skärgården också!!  :-)


Hemma är det skönt att bara koppla av i soffan!! Flora såklart..

Maria har skicat en bild på Tristan - vår gemensamägda hane!! Tack Maria!!

Fin är han!!


Ha en fortsatt underbart skön helg!!
Madelene

 

5 kommentarer:

Ann-Sofie och Gloria sa...

Vilka duktiga ridtjejer:). Det är skönt att ha en trygg storasyster med när det är läskigt stora hästar och hon ska vara jättestolt Nellie att hon vågade:). Mmmm Tristan är en riktig läckerbit! Kramar från oss och ses imorgon!!

Anonym sa...

Storasyster kan vara bra att ha ibland, tänk att hon vågade upp på stora hästen! Vilken seger!
Bra jobbat Nellie och storasyster :)

Lena & tussarna sa...

Glömde nog skriva mitt namn på förra inlägget! Vimsiga jag :)

HaSaTy Field Spaniel sa...

Godt for Nellie å ha slik en god storesøster! De er gull verdt!
Tristan er en riktig don juan ;)

Anki och tjejerna sa...

Vad bra att Nellie blev övertygad och klarade av att sitta upp. En stor seger för henne =O)
Kul med halva släkten för Linns del, är nog stort. Minns själv *tänker* hur stolt man kände sig när man fick publik.