måndag 17 juni 2013

Tånga Hed


 Hej!

Idag var det dags för vår första utställning för denna sommar. Det bar av till Whippetklubbens utställning i Tånga Hed i Vårgårda.. Här har man nu varit ett antal gånger och det är ett bra ställe att ha hundutställning på med enorma gräsytor.
Vädret var - minst sagt växlande!! Mest var det dock uppehåll som väl var.. regnet mötte vi på vägen hem och då var det inte någon liten skur utan blygrå himmel med ösregn..
Men någon liten skur kom det trots allt under utställningen. Tack Lisa för att vi då fick hoppa in i ditt tält! Det var kul att återigen träffa Ritzas uppfödare Lisa och även att se Ritzas bror Chico. 

Amelia och Ritza skötte sig väl. Det blev en tredjeplacering i klassen och excellent. Kritiken från
domare David Hiltz var fin:
"Beautiful whippet bitch, Good head and expression, Good reach of neck, could use a little more front fill, Proper depht of (?), Moves well out and back, goes around with good reach and drive"
Jag kan inte tyda ett ord ovan men gissar att det handlar om bröstkorgen eller något sånt..

 Jag börjar inse att min lilla kamera Canon Powershot G12 inte är mycket att ha..
Efter lagningen så har den ändå svårt att återge rätt färger och de där knivskarpa bildernas tid är förbi.. Jag får nog låna med mig någon av döttrarnas kameror framöver..

Lisa och Stefan hjälptes åt att fotografera hundar efter utställningen så förhoppningsvis kan jag få någon fin bild på Ritza från dem..
Den här lille söte krabaten kunde jag inte låta blir att fotografera.. jag tror att det är någon av de mindre vanliga vinthundraserna från Portugal.. men är inte säker. Någon som vet?
Ritza kopplar av i Amelias famn medan vi väntar. Just då, en stund av solsken..
Väderleken gjorde att det var jacka på, jacka av hela dagen.. När solen försvann så blev det riktigt kallt i blåsten..
 Det var kul att få se Ritzas bror Chico!!

Under natten kom Lisa Winders Ritza bild!! Det var intressant att vara med om whippetfotografering! Helt annorlunda mot vad jag är van.. lite mer som att fotografera arabhästar! Lärorikt!
Tack Lisa!
Så måste jag bara tipsa om en sida på Facebook som har finurliga och roliga hundteckningar!!
Titta in på sidan: "Off the leach" för att se fler roliga och talande bilder liknande den ovan.

Ha en bra midsommarvecka!!
Madelene

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Grattis till fin kritik och excellent :). Duktiga tjejer du har! Jättefin bild på fina Ritza. Tror den lilla röda söta hunden är en Podengo Portugues av den släthåriga varianten. Vi ställde ofta i samma ring som dom när vi ställde Cleo, jättesöta är dom :)!

Lisa sa...

Så kul att träffa er och Ritza igen, synd bara att det var under hennes höglöp så vi inte kunde sitta mer ihop utan att Mixer blev kärleks sjuk ;)