onsdag 17 april 2013

Runda magar

Hej!
I går eftermiddag så märkte vi att Ida hade feber.. 39,5 är ganska mycket även om hundar normalt sett har högre temp än människor. Efter att ha frågat om råd så bestämde vi oss för att åka in till stan.. Det är en procedur när man bor längst ut i skärgården, en procedur som framför allt tar tid. Det är jobbigt för små valpar men vi visste inte hur länge vi skulle vara borta.. Jag röjde ut någon av stolarna i gamla storbilen och bäddade med en madrass och filtar.. Så fick Elina och Linn passa Ida och valpar medan vi reste. På Blå Stjärnan konstaterades med hjälp av ultraljud att Ida hade moderkakor kvar inne i livmodern. Säkert dessa som gjorde att hon fått feber. En första injektion och så ett recept på penicillin samt drygt 3000 kr fattigare gick vi därifrån. Ida och valparna tyckte nog att det var gott att komma tillbaka till bilen igen. När vi var framme på färjan så fick de små dia och sov sedan gott.
Hela resan tur och retur med besök hos veterinären tog nästan sex timmar. Puh.. sov gott på natten kan jag säga.. Trött!!

Nåväl en ny dag kom.. här är dagens valpbilder!! Det är härligt att se att valparna är så runda och fina då mamma Ida har mycket mjölk!
 
 Så här ser valparna ut när mamma Ida "släpper" mjölken!! Då står svansarna upp och valparna bara sväljer.. precis innan har de stått och dragit i spenarna samtidigt som de trampar på runt dem.
 
 Tjej
 
 Systrar
 
 Pojken Joaquin
 
 Pojke
 
 Han ser ganska nöjd ut!! :-)

Avslutar med ett flygfoto på de små.. tycker det ser lite roligt ut.. som om de är ute och springer.. De ligger för sig själva var och en då de nog känner sig lite varma.

Ha det så gott!
Var rädda om er!
Madelene


Inga kommentarer: