tisdag 2 april 2013

April

Hej!!

Vi har haft en skön påskhelg - med god mat, släktingar och mycket godis... ;-) Hoppas att du haft det en bra helg du också!
Så var vi äntligen inne i april!! Vårmånad!! Jippi!! hoppas nu fåren inte bara kommer på pappret utan även i verkligheten. Det är aningen kyligt för att vara påsk och vår, tycker jag.

Nils, han har väntat och längtat efter premiären.. av fisket efter havsöring!! Ojoj, äntligen blev det morgon och han kunde gå ut och börja svinga armen med flugspöt.. Tillsammans med några likasinnade karlar och pojkar. Hm.. själv tyckte jag att det det millimetertjocka istäcket som envist bet sig kvar inne i viken borde vara rätt avskräckande för sådana aktiviteter men skam den som ger sig! Maken fick en som var godkänd för att bära hem! Nöjd man!!
 
Nellie och Nils provar fiskelyckan.. På eftermiddagen var det betydligt skönare väderlek än på tidig morgonstund.
 
Den här blir god att äta så småningom.. fast han lär behöva fånga några till om det ska räcka till hela familjen! :-)
 
Jag la ut den här bilden på Facebook.. så brukar det ofta se ut.. när jag står och lagar mat så ligger dessa två bruna på golvet bakom mig. Det är Frosty och Ida. Mormor och barnbarn.. Jodå, Idas mage är lite större - men inte så särskilt stor. Ultaljudet för ett tag sedan förutsa en liten kull och det ser ut att stämma bra.
 
Ida.. man kan känna valparnas rörelser i magen nu. Det är mysigt!! Dag 53 idag.. (valpar föds ofta på 63:dje dygnet av dräktigheten)
Men detta kan man kalla STOR mage!! Frosty med en vecka kvar till valpning.. Vi har ju facit i hand.. och vet att det bodde 11 små browniesar i denna stora mage! :)
De föddes 2007 och vill du se bilder på dem så finns det under: Valpar och  F-kullen på vår hemsida
www.maxfield.se
Flora var en av de små och hon blev sedan mor till Ida, som nu är dräktig.
Önskar er alla en bra vecka!
Madelene
 


1 kommentar:

Lisbet sa...

Det var ett tag sen jag kikade in, som vanligt många fina bilder. Så spännande med valpar snart, håller tummarna att allt går som det ska.