onsdag 4 maj 2011

Våren stannade upp

Hej!!
Några dagar har gått utan bloggande fast inte står livet still för det.. något som däremot står still just nu - det är våren! Här kom det ett baklag i vädret och det till och med snöade en stund.. Vi som njöt i fulla drag av temperaturer strax under tjugo grader slungades hastigt tillbaka till fyra plus dagtid och så nattfrost på natten. Huu och burr!! Vinterjackorna är bortplockade sedan ett par veckor men idag åkte mössan på igen.
Nils var hemma på en kort visist sedan ut på havet igen.. det är ett tungt arbete att vara fiskare.. för familjen innebär det ibland att vara utan make/pappa/extrapappa i många dagar i sträck.. Det känns trögt sådana veckor. Som väl är blir det inte så ofta.

Just nu är tiden späckad av utvecklingssamtal för alla barnen, föräldramöten etc.. Något får jag välja bort när Nils inte är hemma - det blir föräldramöten på kvällstid som inte blir av då. Det blir lugnast hemma då.
Idag hade högstadiet O.D alltså operatuion dagsverke. Det innebär att alla går ut och på något sätt samlar in pengar till barn som behöver skola i något fattigt land.. Amelia ville hjälpa till hemma och Elina hos farmor..
Jag tänkte på det.. O.D vill ha in 250 kr per dagsverke i insamlingspremie.. (Inget man gör i skolans regi får kosta pengar..) Men i praktiken skulle det ju innebära att vi som familj skulle kunna få betala 5 x 250 kr!! Alltså 1250 kr till insamlingen i avgift!!! Jag ger gärna en summa pengar till välgörande ändamål men att sätta prislappen så bestämt - tycker jag är lite trist! Denna gång var det bara de två på högstadiet som skulle ha dagsverke.. annars hade det blivit dyrt!!  Hur många familjer upplever att de inte räcker till för sådana kostnader?

Nej, nu slut på tråkigt prat.. Fram med bilderna!!! :-)
De första bilderna kommer från i går kväll, tror jag. Amelia och Sara är ute med sina hundar..


Misa och Lova var de utvalda hundarna från vår flock denna gång..


Amadeus, nyfriserad och fin dagen till ära


Naturligtvis blir det hundbad!! Jag tror att de hittade denna boll på stranden. Hundarna gillar den!!


Strandstenarna på västsidan av ön..


Misa


Skymningsljus över ön..

Så några bilder från idag..


Det finns en hund, som verkligen älskar kaniner och marsvin!! Det är Lova.. hon nosar på dem och kan slicka dem försiktigt samtidigt som hon tittar på dem med mild blick. Kaninerna bor ju inomhus och när de är ute några timmar i sin utebur.. så händer det att Lova står där och vaktar - precis som om hon ville skydda dem från intrång.. Här hälsar hon på kaninungarna Smultron och Denice.


På sin dagsverkedag fick Amelia gå på hundpromenad.. där jag också var med. Hon fick bada hundar och sköta om lite pälsar.. Lova..


En ovanlig bild!! FROSTY med öronflax!! Amelia frågade när jag sist fick en sådan bild på henne!! Haha!! Det är säkert flera år sedan!! Hon var så glad ute idag, goa Frosty!!

Kom igen Frosty!!


Det var lite djupare än Frosty hade tänkt.. där hon klev ner i vattnet och plötsligt var det bara att simma!!! Hon som numera alltid brukar ta ett "kärringdopp" bara så att benen blir blöta.. Fick sig en riktig simtur... och det dröjde inte lång stund förrän hon simmade några extra varv!! Precis som om hon just kom på hur skönt det är att simma..


Ida får avsluta bilderna från idag.. hon är alltid lika lycklig och glad.. bara hon får vara med.

Ha det så gott!
Madelene

2 kommentarer:

Monica sa...

Intressant det där om dagsverke. Har aldrig hört talas om något sådant i skolsammanhang. Det låter iof ganska bra och främjar ju något gott, men är det verkligen meningen att föräldrarna ska betala om barnen inte lyckas hitta någon annan "arbetsgivare"...eller?

Lisbet sa...

Vi har också dagsverke här uppe, och visst har det blivit så att de flesta gångerna har de arbetat hemma. Om jag inte minns fel så har barnen fått välja mellan två alternativ jobba ? tim för 100kr eller ? tim för 200Kr. Det är ju svårt att hitta någon annan att jobba hos.