tisdag 17 maj 2011

Hej då kaniner

Hej!!
Idag har vi haft en dag i kaninernas tecken om man säger så.. Det började med att jag och Elina körde upp till Teddytassens kaningård i Ale med Snowballs/Doorbells två ungar. Denice ska bo där hos Sofie och Smultron står till salu.. vi tänkte att det nog är lättare att sälja en kaninunge för Sofie än för oss långt ute på en ö i havet.. Lite vemodigt kändes det allt att lämna de små. De har blivit så handtama och gosiga. Hoppar gärna upp i knät när man öppnar buren eller äter ur handen... Något barn kommer att bli lyckligt!


Tjejerna passade på att föreviga ungarna igår och här är några av alla bilder.


Vackra syskon det här.. Det ser nästan ut som om Smultron berättar något!! :-)


Denice blir så lång så lång..


Smultron kan också!!


Så en sista bild.. Hej då kaniner och Lycka till i erat nya fortsatta liv!!

Dagen fortsatte med fokus på kaniner.. Det är nämligen så att under det senaste dygnet har två kaninburar/hagar blivit av med sina kaniner. I det ena fallet var det ett hål uppklippt i buren och i det andra var kaninen bara borta.. märkligt!! Vem gör sånt?? Djurrättsaktivister som ogillar djur i bur? Galen person? Jag vet inte men de drabbade barnen och familjerna blir ju djupt olyckliga. Som tur var hann man fånga in tre av fyra kaniner från den ena buren medans en förblev borta..

Vi försökte hjälpa till genom att delta i sökandet med våra hundar.. iförda spårselar och spårlinor och med nosen i backen. Irma, Lova och Misa uppskattade uppdraget väldigt mycket men tyvärr blev resultatet magert.. Nu får man hoppas att någon annan hittar en vilsekommen kanin i sin trädgård..

Ha en bra dag!
Madelene

3 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Så söta de är! Förstår att det var svårt att skiljas från dem!
Ja - vem gör något sådant? Märkligt - och skrämmande tycker jag........

Anki och tjejerna sa...

Kompisens kanin försvann på liknande vis, men uppklipparen av staketet var fyrbent.....Den hunden gjorde sig turer på området tills han blev påkommen.
Fina bilder på söta ninisar <3

Lisbet sa...

De som gör något sånt där har nog inte tänkt på vilka konskvenser det kan bli för djuren. Kan tänka mig att det var svårt att skiljas från de söta kaninerna.