onsdag 24 november 2010

Lite valpbad

Hej!!
Vi har lite att gnälla på de här dagarna.. ;-) som visst är i-landsproblem men ändå..det är kallt hos oss. Säger det ännu en gång.. vår värmepanna är helt knasig. Helt obebriplig manual och ännu mer svårtydd display.. att förstå vad käckkurvor etc är för något kräver nog injengörsutbildning.. Ringde till Knippla Rör. för att få hjälp med eländet men de svarade "ledsen men vi förstår oss inte på den.. för det är säkert datachip eller liknande som är det är fel på"
Vi har aningen kyligt inne hos oss nu - så jag kan lova att jag lägger mycket tid på att springa ut och in för att hämta ny ved till braskaminen! Det är en bra sak att ha i huset. Själv sover vi i extra fleecefiltar och det går ju det med.. Pannan fungerar alltså lite grann - så att det kommer ut ljummet vatten i elementen och ljummet varmvattnet går att duscha i. Samtidigt så orkar den inte hålla kvar värmen i huset nu när det blåser och är minusgrader utanför dörren. Men "håll ut" säger jag till familjen  - i morgon ska vi förhoppningsvis så hjälp med eländet! Då kommer närmaste grannen ut - som har ett fritidshus nära oss - han förstår sig på!!!! Jippi!!! Håll tummarna att han nu kan få ording på pannan åt oss.

I kväll gjorde de stora tjejerna våfflor - så mysigt att få mat serverad av sina barn!! :-)

Vi har fått några bilder på mailen från Pers besök hoss oss i förra veckan:

Mor och dotter - så fina!

Leka med mamma


Busa..


Mor och dotter igen.. men Frosty och Flora


Ida, tack Per för fina bilder!!

Idag var det baddax för lilla fröken Ida. Sara hjälper mig att bada henne och vilken cool liten valp - hon stod helt still och lät sig bli duschad!! Det är ovanligt att de inte protesterar alls mot badet!!


Spraya på schampo..


Öronen får sig en omgång... Det blir ofta smutsiga på långörade hundar för att de doppas i maten och så..


Söta Ida!!


Och skönast av allt! Efter badet så blev Ida torkad med handdukar i knät på Sara framför den varma och sprakande brasan!! Lite kloklippning och sånt hann vi också med innan Ida somnade så gott.

Ha en bra fredag och kommande helg!
Madelene

4 kommentarer:

Anki och tjejerna sa...

Mysigt hon har det Ida! Vilka kanon bilder Per lyckades knäppa, ser så gulligt ut med mor och dotter bus. Usch-fy med en kamin som strejkar nu! Hoppas grannen kan, så det inte är kortet/chippet som felar för då tar det väl ännu längre tid att få igång den :(

Marie-Anne sa...

Första badet av många? Men hon ser ju ut att trivas rätt bra, lilla Ida! Hoppas ni får värme snart - att frysa är INTE kul! Det finns många fördelar med hyreslägenhet har jag upptäckt - man kan bara ringa om något krånglar (och hoppas att någon kommer och åtgärdar det snabbt....)

Kennel Zelzany sa...

Va jobbigt med pannan, hoppas ni får ordning på eländet. Så duktig hon är lilla Ida. Hon kanske gillar att bada precis som min lilla busGloria här hemma:)!

Lena & tussarna sa...

Håller tummarna att ni får ordning på pannan, usch för att frysa!
En massa fina bilder i bloggen igen, du skämmer bort oss alla med dina bilder :)

Ha en skön och förhoppningsvis varm helg!