torsdag 9 februari 2012

Is drömmar

Hej!!
Det hjälps inte att man är förkyld och behöver snyta sig stup i kvarten.. hundarna behöver komma ut ändå.. Fast vad gör väl det så länge man orkar stå på benen? Det är ju så att delad glädje är dubbel glädje och glad blir man av att se lyckliga hundar.

Lova
Vi gick ner till Ersvatten - där barnen älskar att åka skridskor! I år har det varit perfekt för det i ett par veckor nu eftersom vi inte fått någon snö..
Det går att åka på havsisten också förstås.. som i viken framför vårt hus men som någon påpekade.. då är isen bucklig (beroende på att det är lite tidvatten och hög och lågtryck påverkar hur högt vattenståndet är så isen buktar sig över stenar - det ser vågit ut).. Då är det inte så lätt att åka, i alla fall inte nära land. Själv har jag stor respekt för djupt vatten och vill inte att barnen ska ta risker där.

Ida och himmel blå!!

Frosty

Misa tittar efter de andra busarna..

När jag ropar så kommer Lova..
Men när inte de andra följer hennes exempel att komma till matte - så vänder hon för att hämta dem!!

När Irma kommer så anser båda Lova och Misa att de har rätt att gnabbas med henne - eftersom hon inte kom när matte ropade..
Vi väljer vägen utmed vikarna och hamnen när vi går hemåt..
Isblocken ligger på stranden.
Sandstranden finns kvar.. och väntar på sommaren! :-)

Fast vi får nog vänta ett tag på sommaren.. även på ön. Sjöräddningssällskapets båt bryter is i hamnen så att de hemvändande fiskebåtarna ska kunna ta sig in till kaj senare på dagen.
När Amelia kommit hem från skolan så fotograferar hon Irma och en massa vackra isbilder.. jag lånar hundbilder.. Tack Amelia!!
Fina Irma

Önskar er alla en skön helg!!
Madelene




3 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Nog bor vi vackert - det kan inte sägas för ofta! Trots att jag är väldigt trött på kyla och längtar efter våren, så är det otroligt fint en sådan här dag! Och hundar bryr sig inte.......Så vackra bilder!

Lena & tussarna sa...

Bilderna är som vanligt underbara från er ö.
Du får krya på dig!

Lisbet sa...

Jättefina bilder, vilken fin naturis man får verkligen lust att åka skridskor.