onsdag 15 april 2015

Tack Misa!!

Hej!

Idag är det en tung dag.. vår vackra, vår kloka Misa har lämnat oss!!

Black Blossom Lady Glittra "Misa"
20050603 - 20150415
Misa bland vårblommorna
.

Lättlärd, arbetsvillig och klok! Lydig och ibland olydig.
Människoälskande och go!
Älskade att hänga med på olika uppdrag. Lugn och trygg!!
Älskade att simma och bada eller hoppa hinder på agility!
Självklara ledaren i hundflocken - en plats som står oerhört tom!!
Alltid med en sorts upphöjd värdighet och stolthet! 
 Tack älskade Misa för alla fina år du gav oss! 
 
 .

Många undrar vad som hände.. det gick väldigt fort egentligen! Misa började dricka mer än normalt och kissa ännu mer. Så tid bokades hos veterinär för att kontrollera detta.
Det tillkom ytterligare symtom i form av att ögonen blev utstående på Misa och med anledning av det så fick vi en snabbare tid hos veterinären.
Om det kan du läsa i gårdagens blogg.

Så idag var det dags för provtagning. Misa fick tappa blod till flera provrör samt lämna urinprov. Allt detta lämnades till labbet. Vi fick sedan åka hemåt..
Misa mådde riktigt dåligt - det fanns ingen kraft till att hoppa in i bilen. Hon tittade på mig och bad om hjälp - så att jag fick lyfta henne. Det fanns ingen kraft i hennes ben..

Planen var från början att Misa skulle ta dessa prover och om de inte visade något särskilt så skulle man även kolla på hennes huvud med skiktröntgen eftersom detta med hennes utstående ögon inte riktigt passade in i bilden på de olika diagnoser de tänkte sig.
Men så blev det nu inte..

Västra djursjukhuset ringde först en gång med de första proverna - som visade på att Misa har diabetes. De andra provsvaren kom senare och visade att flera av Misas andra värden också var dåliga, så som njurar och att hon inte tillgodogjorde sig näringen i maten..

Vi fick förslaget att låta operera Misa - och då ta bort livmodern eftersom denna skulle störa en fortsatt behandling, så skulle hon vara fortsatt inlagd på sjukhuset för att komma fram till vilka insulin nivåer hon behövde ha.. sedan hem med sprutor resten av sitt liv morgon och kväll, samt mat på bestämda tider och provtagningar för att mäta nivåerna..

Att utsätta Misa för denna operation när hon var så sjuk som idag.. det kändes inte rätt.
Att utsätta henne för att få ta sprutor varje dag.. en hund som alltid avskytt alla inkräktande ingrepp - så som klippa klor och liknande.. Kändes inte som något värdigt slut..
Men det helt avgörande för mig var dessutom detta faktum att ingen fortfarande vet om hon hade någon i sitt huvud som orsakade de utstående ögonen!! Det som hon skulle kunna komma att få utstå på grund av det - kändes som - för mycket på en gång!! Detta samt hur dåligt hon faktiskt mådde idag.. djursjukhuset bad mig åka tillbaka med Misa så fort som möjilgt.

Så valet att låta Misa få ett värdigt slut
kändes för vår familj som självklart.
Tack till Västra djursjukhuset som gav Misa ett fint och värdigt slut!

Vi kommer alltid att minnas dig!

Madelene med familj

1 kommentar:

Hilde sa...

Hvil i fred, fine Misa. Du har hatt et fantastisk godt liv. 💜