lördag 2 november 2013

Roadtripp Växjö


 Hej!!

På fredagen reste jag och Ritza till SKK utställningen i Växjö.. En liten nätt resa blev det på ca 55-60 mil eftersom vi gjorde en omväg runt Jönköping på hemvägen..

Jag har ställt ut i Växjö en gång tidigare 2006, då med finska lapphunden Misa i snöret liksom även field spanieln Irma i juniorklass!! Så det var rätt länge sedan.. Bestående minnet från den gången var att de samlat många spetsraser i ringen i en tennishall i anslutning till Tipshallen och att ljudnivån var allt annat än acceptabel med så många spetsar som stod och skällde oavbrutet.. Närapå med tinnitus gick vi över till Tipshallen och njöt av tystnaden i fieldringen minns jag.. Vi hamnade också väldigt långt bort med bilen eftersom alla parkeringar inom räckhåll var överfulla..

Det är kanske därför som utställningen delats upp på tre dagar?! Jag valde att åka med Ritza vars rasgrupp startade på fredagen.. att vänta ända till söndag för att ställa ut öven field.. det hade vi inte lust med. Det fanns gott om stora parkeringar nära Tipshallen och rymligt och trevligt var det på alla sätt. Men whippetringen hade blivit inklämd i ett sidoutrymme med löparbanor(!) Kanske tyckte man att det var passande för sprinterhundar.. Ringen blev utdragen på längden med smala kortsidor.. hmm.. inte direkt optimalt när det är många i ringen samtidigt och man ska visa hundarnas rörelser. Danska domaren Charlotte Höijer löste det genom att be oss springa lite fler gånger med varje ensam hund medan hon själv förflyttade sig för att se så bra som möjligt.
 
 Åtta deltagande unghundstikar var det denna dag. Ritza blev åter igen excellent men utan placering. Domarens kritik:
Kunde visas med mer entusiasm. Välkonstruerad hund med ganska snyggt huvud. Härliga öron. Passande bröstljup. Härlig överlinje och starka benstommar.
Välvinklad och välgående.

Det där med entusiasm i ringen, är inte enkelt!! Definitivt något att öva på!!
Bättre gick det för Bjorne, Ritzas pappa Adagio Crowdstopper, som blev BIR idag!
Grattis till ägare Stefan Råghammar vars tik och tillika även Bjornes syster,
Babsan även blev BIM.
Ber om ursäkt för bildkvalitén.. men jag hade bara mobilen med mig. Det var annars ingen som fotograferade alla deltagarna vid ringside!! Väldigt ovanligt! Man har blivit bortskämd med mängder av bilder från utställningarna! :-) Alla tänkte väl som jag.. och lämnade kameran hemma för att ha lite mindre att bära..

Ha en fortsatt skön helg!!
Denna helg när vi särskilt minns dem som gått före..
Madelene

Inga kommentarer: