söndag 10 november 2013

Doris och Ritza

 Hej!!

Ett sent inlägg innan det är dags att sova.. I torsdags åkte jag med tre av fem Maxfieldhundar till Dingle. Misa var redan hos Elina. Det var dags för hundtest! Hundar som vistas på skolan ska vara godkända av en instruktör. Elina som har Misa med sig vill även ha möjlighet att ta med sig någon av de andra hundarna. Därför behövde samtliga vara där för att genomgå testen.. Nåväl vi åkte dit och det var inga konstigheter - hundarna skulle hälsa på provledaren, denne skulle känna över hunden, titta på tänder samt gå iväg med den en liten sväng.. Därefter gick ledaren och eleven rakt igenom gänget med övriga väntande hundar för att man skulle se hur hunden betedde sig då..
Misa.. vad ska man säga? Hon är som klippt och skuren för att vara skolhund! Hon dansade fram bredvid provledaren - precis som hon tänkte: "jippi, nu ska du och jag göra något kul"! Lova och Ritza var som hon uttryckte det - neutrala och Ida var mer försiktig.. Ingen brydde sig om de övriga hundarna. Mina hundar är egentligen helt ovana vid att en främling tar över kopplet och promenerar iväg.. De blev godkända allihop! Så nu kan Elina vara lugn.. Hon behöver inte bli hundlös på Dingle! ;-)

Idag har Maxfield Jennica "Doris" varit på utställning.
Doris blev BIR valp med HP på SSRK utställningen i Åstorp!

 Domaren för dagen var Theres Johansson och hennes kritik löd:
Tikvalp med mkt vackert huvud, korrekt bett, utmärkt överarmsvinkel och knävinkel. Stark plan rygg, utmärkt kors. Rör sig med dröjande rastypiska rörelser. Vacker päls och färg, trevligt temperament. Bästa valp!
Grattis Sabina och Johannes!! Bra jobbat! :-)

Så en till spännande nyhet!!
Vi planerar för Ritzas kommande valpkull under 2014. Hanen heter
LV JCh NJW-12 NO SE FIN NORD Ch Lancar Dream Dazzling Flash!!
En riktigt stilig kille som bor i Meråker i Norge.
Guccis stamtavla finns att se här:
http://thewhippetarchives.net/details.php?id=114953
 Gucci
 Gucci
Fina Gucci!! Tack till Randi som lånar ut bilderna på sin fina kille!!

Önskar er alla en fin söndag!!
Madelene

Inga kommentarer: