söndag 16 december 2012

Djurmys

Hej!!

Så kom regnet efter snön, som faktiskt fått ligga i åtminstone en dryg vecka.. ordningen är återställd kan man säga - gräsmattan är grön.. För mig och för barnen så hade det gärna fått fortsätta att vara vitt de här dagarna som är kvar innan jul. Så mycket renare och enklare på alla sätt och vackert. Kanske kommer det ny snö innan jul?
I fredags var det dags för stallet som vanligt.. när vi kom ut till bilen och skulle köra iväg - så funkade inte framlyset på bilen!! Ah.. vad gör man? Efter att ha läst fram och baklänges i instruktionsboken kunde vi konstatera att: det kunde vara en säkring men säkringen fanns inte bland de andra säkringarna utan i motorrummet och med säkringar där så skulle man inte byta själv utan gå till en verkstad. OM det i stället råkade vara så att båda lamporna gått sönder samtidigt - så skulle man inte byta dem själv utan gå till en verkstad.. Jaha.. det var bara att ställa bilen och ta bussen hem. Ingen verkstad finns i närheten av stallet som dessutom tar emot en fredagskväll. Det blev tre olika bussar innan vi återigen var på ön.. Fast faktiskt bara en timme senare än vi skulle kommit hem om vi kört bil. Nästa dag, det vill säga igår, så var det dags att köra till stallet igen. Det fick bli me den skraltiga storbilen.. Nils åkte med och körde hem den lilla bilen i dagsljus.. Så får han ta den till verkstad så fort det blir ljust i morgon måndag.

Några bilder från idag - tredje advent har vi att visa:
 
Tomtenissarna Ida, Månne och Ritza
Katten Tintin var inte så sugen på att medverka idag..
 
Ida och Månne
Ritza blir alltid sömnig av allt fotograferande..  Kan väl inte passa bättre än att ta sig en tupplur när man har en tjock och varm liten kudde intill sig?
 
Ritza, Snowball och Misa.. den senare ville lägga öronen platt ner..
Det funkade bäst med de här.. Ida, Ritza, Nova och Bollen
Om djuren funkar bra ihop? Tja.. den som inte verkade så nöjd.. var nog Nellies kaxiga lilla marsvin Bella!! Se här hur hon tänker nafsa efter hundnäsan..  ;-). Månne däremot skulle aldrig få för sig att göra så..

Hoppas vi alla får en fin kommnade vecka, veckan före jul!!
Madelene


4 kommentarer:

Teofield sa...

oj oj säger ja ! de där skulle inte gå med Lotus & Norma inte , då fanns de inga smådjur kvar :0( duktiga fieldar som inte tarsig ett smakprov!
Ha en skön vecka nu !

Lev idag sa...

Lyckliga och trygga djur - det syns!

Ylva o Cliff sa...

Vilka goa djurbilder ! Att marsvinen är så lugna med en hund sovande på sig. Fantastiskt !!

Lena & tussarna sa...

Det ser så underbart ut med alla djuren tillsammans <3

Alla så söta i sina tomteluvor :-)