söndag 8 april 2012

Kaniner möter Ritza

Hej!!
Påskdagen på ön i strålande sol som nu på eftermiddagen börjar gå över i mera molnigt väder. Jag och Amelia tog en skön promenad med hundgänget förut sedan tog hon med sig Ritza till sin kompis.. kanske får jag några foton från den träffen sendare..
Här är några av mina bilder från idag när Ritza fick hälsa på kaninerna.

Ritza är försiktigt nyfiken på Hugo..
Så börjar hon att slicka hans öra!! Jag vet inte om Hugo tyckte att det var direkt kul.. men han satt still i alla fall.

När vi provade att sätta Snowball bredvis Ritza blev hon mer påflugen mot honom och vi fick säga ifrån litegrann att "bita kanin får man inte göra".. Ritza sover ju i Amelias rum på natten och där bort också Snowball - så jag tror hon tyckte sig känna honom. Samtidigt lyssnade i alla fall Ritza på tillsägelen och låg helt stilla..

Till och med när Bollen fick för sig att hoppa på henne på sin färd äver sofforna mot fönstret!!
Inte dåligt av Ritza! Våra hundar ligger helt still när kaninerna hoppar omkring dem eller PÅ dem.. Utom Frosty och Irma då som tycker att det är lite otäcka djur och går och lägger sig utom räckhåll för kaniner.. Kaninerna är ju innekaniner och blir ett naturligt inslag i familjen även om de oftast inte är lösa utan i sina burar.

Lugnast utan kaniner..

Ha en skön fortsättning på helgen!
Madelene


5 kommentarer:

Lev idag sa...

Duktig vovve! Whippar brukar gilla kaniner - att jaga alltså!

Anki och tjejerna sa...

Duktiga Ritza :D

Marie-Anne sa...

Mycket ska man vara med om när man är valp!

Linnea Jönsson sa...

Hej, jag funderar på att skaffa whippet och har 2 kaniner. Har en fråga. Går det att träna whippeten att inte röra kaninerna?
Tänkte att om de bara släpps ihop i början när whippeten är lugn så inte hunden förknippar kaninen med uppspelthet eller liknande. Och att den blir tillsagd när den blir naffsig. Tacksam för svar!

Du har en jätte fin hund och jätte fina kaniner!

Maxfield sa...

Hej Linnea!
Tack!
Ja vår erfarenhet är att det går bra att träna hundarna att vänja sig vid de djur man har hemma. Bäst är att först ha kaninen eller marsvinet i knät och låta hunden försiktigt nosa. Så fort hunden nosar för hårt eller vill krafsa så säger vi "nej". Snabbt lär sig hunden vad som är tillåtet. Övar man ofta så tappar hunden snart intresset för djuret och de fungerar fint ihop.