fredag 25 april 2014

Ritzas och Guccis valpar är här!!

 Hej!!

Idag kom de! Ritzas och Guccis små prinsar!!
Men vi kan ju ta det från början.. På dag 64 kan man ju börja förvänta sig att det ska hända något.. Ritzas temp har varit ganska jämn de senaste dagarna och så även idag. Men i natt har hon ändå varit lite orolig och velat krafsa och bädda i sin bädd. Jag fick en orolig natt och fick kolla till henne flera gånger. Hon skulle vara i Grims rum.. Men det blev morgon och inga valpar kom.
Lite kul i det hela är att vi nästan alltid fått våra valpar dagtid.. spännande att se om det skulle vara så även med whippet! Vår allra första whippetkull..

Frampå dagen började hon krysta! Äntligen är det dags!! Dock tyckte vi att det hela drog ut på tiden.. att krysta utan resultat är inte så bra.. Så vi kontaktade först ö-veterinären Maria och sedan Blå Stjärnan i stan. De senare tyckte att vi kunde vänta en timme och se om det hände något. För att sedan åka in.
Men när man bor längst ute i havet på en ö.. som vi gör, så tar det ju uppemot en och en halv timme att resa till Blå Stjärnan och eftersom de också sa att det var bäst att komma om inget hänt på den timmen.. Så beslutade vi oss snabbt för att vi lika gärna kunde åka. För som de sa, skulle hon börja valpa i bilen  - så är det ju bara att åka hem. 

 Nils hade Volvon så vi fick bädda upp i lilla Renault Clio istället.. Som synes så ligger Ritza som en prinsessa här! Gott om plats med fällda ryggstöd och madrass under hundfiltarna. Grim vid sidan om..
Stort TACK till Grim som hjälpte till att förlösa valparna idag!!
Jodå.. när vi kört halvvägs över Öckerö så sa Grim: "Nu kommer en valp mamma". Så då fick jag stanna och vi fick agera barnmorskor i bilen.. Den första valpen, den med mest vitt.. som senare visade sig väga hela 405 gram kanske var anledningen till att det var lite trögt för Ritza att få igång valpningen! Valp nummer två kom vid färjeläget på Burö och så kom trean när vi var ombord färjan vid Hyppeln.. Sedan följde två Rörö bor hemma i Grims rum! :)
Ja det blev FEM och alla är pojkar!! 
 Vi vägde killarna och det är ganska jämn vikt mellan 355-405 gram

Tack till Elina som fotograferat de flesta bilderna!
Mor och barn mår bra!!!
Vi är så glada och tacksamma för att allt gått så fint!
Ritza är en nöjd och omhändertagande mor!

Det föddes en sjätte pojk.. men han hade tyvärr gomspalt.
Han fick somna in hos vår ö-veterinär. Sorgligt när sånt händer och 
det är baksidan av att vara uppfödare. Men glädjen över livets underverk överväger trots allt!

Om du är intresserad av en whippetpojke till midsommar och de
närmaste 12-15 åren  så får du gärna höra av dig till oss! :-)
maxfield@telia.com

3 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Jättemycket grattis!

Lillian www.sognafaret.no sa...

Gratulerer med flotte gutter!

Ylva o Cliff sa...

Grattis ! Vad fina dom är !