lördag 29 september 2012

Flygtur, stall och hundar

Hej!
Det börjar vara långt mellan inläggen.. eller vad tycker du? Samtidigt är det så att händelser inte saknas.. ibland är det lite för mycket som händer...
 
Eller vad sägs om: flygtur till Östra Sjukhuset?
 
Med en sån här.. Fast vädret var inte strålande solsken.. utan snarare ösregn och kuling - dessutom mitt i natten.. Det var Amelia som fick akut magont och 112 bedömde att hon skulle in till sjukhus.. Då går det till så när man bor på en ö längst ut i havsbandet, att det sänds ut två resurser - en ambulans och en helikopter. I flyget så finns en läkare som bedömer om patienten behöver helikoter eller om der räcker att resa den långa resan med ambulans till fastlandet. Denna gång fick vi alltså åka helikopter.. Jag säger "vi" för även jag åkte med - då ju Amelia bara är 16 år gammal. Ett par dygn på sjukhus blev det - sedan är Amelia piggare igen..
 
Lite vila med mysiga datakissen gör gott..
 
Han verkar ha samma smak som Amelia..

Nils har haft hummerpremiär.. det vill säga - kastat i hummertinorna i havet för att fånga in havets svarta guld.. men sedan tog det stopp!! Något hände med båten mitt i natten och länspumpen slutade fungera - vilket gjorde att det blev vatten i olja och motor.. INTE bra...  Till verkstad måste den nu och inte lär det bli billigt!

Något trevligare och mer återkommande är i alla fall ridningen!! Lördagar är det de yngre tjejernas tur.
 
Nellie med Olle
 
Och ingen blir förvånad när Linn väljer Babsan...
 
Lukas i sin nya färgglada jacka, passar Ida en stund medans jag hjälper till att spänna sadelgjorden.

När vi var i stallet så fick vi besök!! Det var Helena Borell från Nyköping med sina field spaniels Ada och Pixie!! Vi fick en liten pratstund medan tjejerna red och innan jag fick skynda mig mot färjan. Några bilder blev det förstås. Både Pixie och Ada kommer ursprungligen från Finland och ägs av kennel Periwinklés.
 
Ida undrar "vem är du?"
 
Fina flickor!!
 
Pixie fyra månader
 
Pixie - Bogdogs Pearl of Passion
 
Mera Pixie!
 
Ada och Pixie - Ada heter Goloworez Top of the World
 
Ada 
 
Tack för besöket Helena  - det är alltid trevligt att prata hund, och då i synnerhet field spaniels!
Hoppas din mor hade lika trevligt på bokmässan!

Elina mailade några kattbilder.. bloggar med dem om en stund.

Ha en skön helg!!
Madelene 

1 kommentar:

Marie-Anne sa...

Oj - det var dramatiskt! Skönt i alla fall att det fungerar som det gör när någon blir akut sjuk! Och skönt att Amelia mår bättre!