söndag 1 november 2015

Höstlov!

Hej!!

Höstlov skrev jag.. men jag höll på att skriva hästlov.. för vi har haft besök av vänner från Linköping och Sölvesborg och då blir det många besök hos hästarna i naturreservatet! 

 Sex fina islandshästar finns det på Rörö


 Lilja är nyfiken på hästarna!
 De är nyfikna på henne också!

 Lisa
 och Nellie borstar hästarna en stund..

 Annika och jag tittar på sedan packar vi upp tar en medhavd fika lite längre bort..
Kaffe är aldrig fel..

Elina fångar ett par bilder på Juni:
 Juni med en pipis!
 Söta Juni!!

Mer promenader..
 Nils, Annika och hundarna på väg ut på Et en annan dag..
 Gråväder på ön med 11 plusgrader är ändå rätt skönt..

Tack för besöket Annika och Lisa! Alltid lika mysigt när ni är här!
Grims kompis Marcus med söta cockern Fiona som helt enkelt bara tassar rätt in i flocken utan problem.

Utställningar!!!
Först ut Herning i Danmark
Bente och Kjersti har varit i Danmark och ställt ut i helgen på DKK Herning!!
Stort Grattis till Molly som blev BIR och Ludde som blev BIM med cert igår lördag!
Domare Ralph Dunne, Irland

Kritiken för Ludde:
Nice young dog with very good bite, good headshape, good clean eye, good shoulderangulation, good straight front legs, in super coat and condition and moved very true.
Det var utställning idag med men då blev det istället ett VG till Ludde men med trevliga kritiken:
15 months, vell up for size, strong head, clean eyes and mouth, good reach of neck, good angulation front and rear, firm topline, ok tailset, presented in good body and condition, clean coat, moving ok rear but need to tighten up in front action wich is very Loose,
Växjö

Jag och Elina åkte till Växjö för SKK utställning idag med Fabio och Juni!!
Vi fick båda två VG till hundarna. Själv tycker jag att Juni visade sig bra med glatt viftande svans och i god fart.. dock ville hon inte riktigt ställa upp sig. Så vi har lite att träna på.. Vi har tränat mer på att springa eftersom hon var duktig på att stå till.. så nu är det dags att träna på att stå igen! :)
Hennes kritik för domaren Laurent Picard:

"Still very puppylike looking. 16 mounths, need to fullfil her body. Medium lenght on neck. Proper eye-form and expression. Slightly narrow behind.. "

Nej.. han gillade henne inte riktigt.. Så är det ibland. Fast man önskar ju att domare har något positivt att säga. Den perfekta hunden existerar inte! Men alla har något som är bra.

Grattis till de tre vinnande fieldarna från Pentwyn's och Ceben! Det var roligt att få hjälpa till att visa lilla sköna Pizan!

Jag har inte Fabios kritiklapp här men det var en trevlig kritik med många positiva detaljer men som också nämnde att han behöver tid för att växa till sig - vilket är sant! Fabio är ju bara tio månader.

Man kan säga att det var fort in och fort ut!! Redan innan tio på förmiddagen satt vi i bilen på väg hem.. Nästa utställning blir Stockholm hade vi tänkt. Hoppas på en lite längre stund vid ringen med många deltagande fieldar och fieldfolk att prata med.

Vill passa på att säga GRATTIS till kennel Vätterbygdens som fått årets tredje svenska field spanielkull!! Lycka till med de små!

Önskar er alla en bra kommande vecka!!
Madelene

Inga kommentarer: