söndag 8 november 2015

Äntligen!

Hej!!

Vi har fått bilder till oss från valpköpare!! Tack så mycket!!

Kvicken har varit på stranden idag!! Han ser ut att trivas..

 

 Kvicken!! Tack Eleonor för bilder!!
 Brorsan Kvick har en kaninvän... man kan tydligt se vem det är som bestämmer här!!
Tack Charlotta för bilden!
Lystra! Tack Eivor för bild!

Samtliga valpar i L-kullen är nu röntgade! Sist ut var Lystra och även hon har A- höfter!!
Så nu är det sju av åtta valpar som har A-höfter!!! En har fått resultatet C-höfter och denne kommer att röntgas om för att se om lite mer muskler kan förändra resultatet.
Tack till alla fantastiska valpköpare som bidrar till ökad kunskap inom rasen genom att låta er hund genomgå hälsotester så som höftledsröntgen!! Ni är bäst!!
 Leffe jobbar med problemlösning.. Tack Susanne för bilden!
Stackars Fabio!! Han har fått ont i ett öga.. vi trodde först att han råkat få ett svansvift över ögonen - som fieldarna är rätt bra på att dela ut med sina hårda svansar.. Men Fabio fortsatte att knipa med ögat. Vi åkte då in till ögonspecialist Inger Carlsson på Västra Djursjukhuset. Hon förklarade att Fabio har "ektopiskt cilium" som är ett hårstrå på insidan ögonlocket som växer inåt.. alltså mot ögat. "Det är som att ha en sten i skon" sa Inger. Vi fick bokat tid för operation - så i morgon måndag ska Fabio bli kvitt detta lilla irriterande hårstrå. Ögonsalva har han förstås också fått utskrivet! Duktiga pojken kommer glatt springande för att få sin salva i ögonen! Tänk vad enkelt det är att medicinera hund.. jämfört med katt!

Efter regn och storm.. så kom sol!! I alla fall här på ön.. Härligt!! Meteorologerna förutspår en blåsig period. Så vi får väl finna oss i det om de har rätt.. Inte mycket att välja på..
Det var svårt att sova i natt - när det blåste som mest på mätstationen Marstrand var det 34 sekundmeter som mest. Det rister i huset, det knarrar och knakar.. Men som sagt.. efteråt solsken!

Äntligen har fåren åkt hem!! Nu kan hundarna få äga ön en kort tid - få lov att springa fritt ute i bergen en stund. Det har vi längtat efter!!! Hundarna också kan jag försäkra. Fåren är högintressanta tycker Juni och Lilja.. så de går absolut inte att släppa förrän de åkt. De andra hundarna är helt ointresserade av fåren - och det underlättar ju.

Ritza och Juni var med mig ute, jag fick vänta till sen eftermiddag för att det skulle vara ute så lite folk som möjligt.. Helst vill man ju vara ensam ute i bergen.. Men jag mötte ca tio personer ändå.. Söndag och farsdag samt solsken - många vill vara ute. Självklart håller jag hundarna kopplade om andra människor är i närheten.. man vill ju inte störa. 

Det är skymning på gång - så lite mörka bilder..










 Bus!! Kom igen nu då!!

 Tänk.. hon avstod från att bada idag!!
 


Hoppas att alla pappor haft en bra dag! Både två- och fyrbenta pappor!
En varm tanke till er!
Önskar er en bra kommande vecka!!
Madelene

Inga kommentarer: