måndag 4 februari 2013

Blodprov och priser hos veterinärer

Hej!!

Så var det dags att åka in till veterinären för att göra ett progesterontest på Ida.. Spännande att få veta var i löpet hon befinner sig och när det är dags att åka på "date"!

Vi hade valt Blå Stjärnans djursjuhus.. de har snabbt provsvar.. redan bara några timmar senare får man telefon med svar.. Idas nivå var idag på dag 12 i löpet 6,8.. alldeles för tidigt att para allstå. Veterinären föreslog ett nytt prov om två dagar.
 
Priser.. på veterinärvård är alltid intressant att prata om tycker jag.. Priserna gick upp 1:a februari sa personalen i receptionen när jag tyckte att priset på testen var dyr.. 1201 kr gick det loss på..
Jämförde kvittot mot förra gången (ca 950 kr) och såg att de nu tar betalt för en veterinärkontroll också - i Idas fall bestod den i att de tittade i Idas mun samt lyssnade på hennes hjärta..
Inget av det hade jag frågat efter såklart. Vi skulle ju bara ta ett blodprov..
 
En helt ovetenskaplig koll gällande pris vore kul att göra.. kan inte du kolla vad det kostar att ta ett blodprov - progesterontest hos din veterinär? Så kan vi jämföra priser lite.. kanske kan konsumenterna få lite mer att säga till om när vi vet prissättningen.. Det är ju invetstmentbolag som satsat pengar i den här branchen och köpt upp flera djursjukhus.. de vill tjäna pengar! Det kan vi vara säkra på.

Jag ringde Västra Djursjukhuset och kollade deras pris: 1290 kr..
Alltså var det ännu dyrare där!! Testen skickas iväg och man får provsvar dagen efter..
 
Husdjurshälsan tar 650 kr och där skickas också provet iväg och man får svaret dagen efter..

Fler veterinärer hann jag inte kolla upp idag - för de har hunnit stänga.. Men jag kommer att avboka den inbokade tiden på Blå Stjärnan och ta en på Husdjurshälsan på onsdag i stället.. halva priset är helt ok tycker jag! ;-)
 
Några skymningsbilder från ön idag..
 
På isen 
 
Nellie Misa
 
Misa
 
Ritza, Misa och Frosty
 
Gillar bilden med Ritza och Lova och skuggorna på isen..
 
Solen kryper ner bakom bergen

Ha en skön kväll!
Madelene


1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Så spännande med Ida :). De kommer bli ett fint par Ida & Casper. Håller tummarna att de ska tycka om varann så det resulterar i ett gäng med goa valpar.
Ja detta med vet.kostnader och olika vet.praktiker. Helt klart värt att kolla runt och va bra att du hitta ett ställe som var billigare för 1200kr är skamligt dyrt. Jag betalade hos distriktsveterinären i ödsmål ca. 600kr med svar dagen efter och sen var jag och gjorde ett utstryk (kolla om Gloria var i höglöp) i Ljungskile på Villa Qrera och de tog 550kr för det provet. Jätteproffsig och trevlig personal på dessa ställen.