torsdag 10 maj 2012

Tiden som går

Hej!!
Vilka riktigt mörka dagar det varit idag och igår.. blytunga regnmoln har hängt över ön och regnet har piskat eller duggat ner över oss.. Trots detta har jag hittat stunder av uppehåll och passat på att vara ute med hundarna. Det kunde vara så skönt!! Minns att det var så soligt runt om i landet i mars.. men nu då?? Hoppas det vänder snart!

Det är ofattbart att det redan gått en månad.. saknaden bor i hjärtat!!
Amelia visade mig en sådan vacker bild från tidigare..

Vackra fina och kloka Irma!! Vår "Bibbi"..
Tänk att en hund kunde ta så stor plats - vi har ju fem hundar kvar men ingen av dem förmår att ens komma i närheten av att fylla det tomrum hon lämnat efter sig! Irma var en hund som tog plats!! Hon var alltid den som mötte i dörren när man kom hem.. som reste sig upp och tassade med ut i köket. Som puttade in nosen under armen för att man skulle klappa och klia henne - eller slängde sig på rygg i soffan så att man skulle klappa magen... Tittade uppfordrande på oss när hon ville något gärna kominerat med några ljud och läten.

Det tar tid i en hundgrupp att omforma sina positioner och vad har då hänt i vårt gäng? Vi märker att Misa har "taggat ner" - hon var alltid väldigt mån om att se till att sätta Irma på plats så fort tillfälle gavs.. eller någon annan som stack upp för mycket enligt henne.. Nu verkar hon ha slappnat av och kan ibland även leka med Ida och Ritza. Lova försöker kanske vinna lite mark i gruppen - men Misa bryr sig inte om hennes utmaning.. Frosty är förstås tanten i gänget och ungdomarna Ida och Ritza får vara som de är..
Så får man gå vidare.. ett steg i taget!

Något annat som tar oss vidare - är att nu har äntligen Ida börjat löpa! Hon är liksom sin mormor Frosty sen med sitt första löp som även hon var i ett och ½ års ålder när hon började löpa första gången. Skönt att det är igång så slipper man fundera om allt står rätt till. :-)
Planer finns förstås på valpar - men inte förrän Ida fyllt två år.

Du som vill läsa äldre blogginlägg kan titta i listan till höger "arkiv" så kommer du till tidigare inlägg i bloggen.

Önskar er alla en fin helg!
Madelene
 

2 kommentarer:

Lev idag sa...

Jag kan förstå din saknad efter en älskad hund - det är hundägandets baksida...

Lisbet sa...

Förstår att du saknar henne, mycket fin bild på henne.