torsdag 31 maj 2012

Azaleadalen

Hej!!

Idag blir det delvis ett lite annorlunda blogginlägg.. Jag och Amelia var på ett läkarbesök och som lite uppmuntran efteråt så ville jag visa Amelia Azaleadalen i Slottsskogen! När jag bodde i stan så älskade jag att gå dit och titta på alla fina blommor. Det är ju en kort tid som dalen står i blom så det gäller att passa på. En stor fördel med Slottsskogen är att man får ha med sig hunden här. Dock hade vi inte våra med oss idag.
De finns i många färger, azaleor och rhododendronbuskarna.. Jag är inte riktigt nöjd med ljussättningen i min kamera.. så nu börjar jag bråka med den igen. ;-)
Vackert!
Gult är inte fult..
Amelia
Den här mannen mötte vi i parken..och jag frågade om jag fick lov att ta en bild på honom och hans basenji som åkte med på permobilen.. för de såg så fina ut tillsammans! Det fick jag samt även hälsa på hans fina hund.

De här bladen var roliga!!! Påminde lite om jättemaskros eller kanske snarare vit kalla... Kunde riktigt se framför mig hur grannarna drog upp dem ur marken som de gör med maskrosorna!!
Slottsskogen är en perfekt plast att miljöträna sin hund på för det finns många människor och många hundar.. men inte varje dag man möter..
Sådana här djur i parken!! Undrar just vad Ritza och Ida hade gillat dem??
Hästar finns förstås vanligtvis här men denna tillhörde också Cirkus Scott, liksom elefanterna.
Hemma på ön igen.. tog med mig Lova ut för några bilder.. Det är gräslöken som växer "hej vilt" om man säger så.. överallt där det finns lite jord mellan klipporna.
På denna bilden ser jag flera drag av sin mors farmor - Molly, Ryefield Sabina hos henne.
Fina Lova!! Brudslöjan väller fram - visst är det fint!?

Önskar er alla en fin fredag och en bra helg!!!
Madelene


2 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Åh så fina bilder, både från Slottsskogen och Rörö!

Lisbet sa...

Jättefina bilder, slottsskogen skulle nog jag vilja besöka någon gång, jättevackert med alla blommor.