torsdag 5 april 2012

Svart

Hej!

Efter teknikstrul på sidan igår så verkar det som att det idag går fint att få med bilder till bloggen.. Inga bilder ingen blogg om jag ska skriva för bilderna betyder mycket.

Först en bild på äldsta dottern Amelia som är hemma från skolan på grund av magont.. Då är det inte fel att mysa med lilla älsklingen!

Den här utsikten har vi haft ett par dagar nu då Länsstyrelsens Graceprojekt just satt igång. Man eldar i naturreservatet för en bättre natur så att säga. Samtidigt röjer man upp och kommer så småningom att släppa ut djur som betar. Om man inte skulle gjort detta så växer naturreservatet igen först med tät ljung, som tas över av enebuskar och sedan sly så mycket att man inte kan gå någonstans..

Jag och ett par av barnen gick ut efter eldningen för att beskåda resulatet. Här följer några bilder..
Högst upp i backen ligger "påskefyren" som ska brinna på påskaftonskväll med ett tillägg av gamla julgranar och diverse annat brännbart.

Några buskar har stått emot lågorna och jag tror att man ska fälla ner dem samt "skeletten" av de buskar som brunnit. Jag undrar varför man inte gjorde det innan?

Blickar ut över Et och ser att halva är svart.. känner ett sting i hjärtat.. vackert är det inte!! Men man får ju tänka på att det blir vackert om bara några veckor har gräset fått extra näring av sot och aska och starthjälp av solskenet.
Man har varit väldigt noga när man eldat, gjort brandgator och ser till att elden exakt ska hålla sig där man bestämt.. Därför lyser stigen ner mot Ersvatten forfarande gulgrön, som innan elden.

Resten av naturreservatet är orört för denna gång. Nästa vår ska en ny plats på ön eldas och om två år ytterligare en annan.. Allt för att bevara sällsynta växter och djur som finns på ön.
Nellie och Misa.

Några blommor efter allt det svarta. Söta små pärlhyacinter.

Misa ja.. hon såg ut så här när hon kom in för några dagar sedan!!! Kolla tjocknosen!
Hon kunde varken äta eller visa tänderna när hon morrade och kinden, läppen var alldeles hård.
Vår underbara veterinär här på ön Maria, gav kortison då vi trodde att det var ett insektsbett som Misa fått och nästa dag var svullnaden nästan borta. Idag är den helt borta.

Påsken är nära!!

Söta Lova
Lova

Lova - vi undrar om du har något att bjuda oss på i början av juni??
Det är än så länge en väl bevarad hemlighet, möjligen vet damen det själv?


Ha en underbar PÅSK!!
Madelene


5 kommentarer:

Lena & Tussarna sa...

Glad Påsk!

Lillian "sognafaret" sa...

Så sant så sant, det er liksom ikke noe gøy å skrive når en ikke har noen bilder å putte inn. God Påske til dere også!

Ylva o Cliff sa...

Ha en underbar Påsk själva allihop!!

Marie-Anne sa...

Fina bilder, även om det svarta ser lite tråkigt ut nu. Men det blir snart bättre! Glad påsk till alla er!

Lisbet sa...

Förstår att allt det svarta ser tråkigt ut, men det blir snart grönt och vackert igen. Hoppas att ni har en bra påsk med fint väder, här har vi riktigt fint påskväder.