onsdag 15 december 2010

Irma

Hej!
Idag åkte jag in till Västra Djursjukhuset för att kolla upp Irma.. Som jag skrev i förra blogginlägget så har hon blivit rätt naken - saknar underull på flera ställen och ja.. Vacker är hon inte. Detta började i somras efter valpkullen. Det är ju vanligt att tikar tappar en del päls när de är mammor och satsar all energi på sina små valpar - men detta brukar bli bra efter ett par eller tre månader... När det nu inte blivit bättre utan snarare sämre på sista tiden var det dags att åka in.
Med i bilen fanns också Misa - min lilla "rattmuff"... allra mest för att det är så kallt i bilen och att hon kunde dela resebur med Ida - och även dela med sig av sin goa värme till den lilla. Detta uppskattades av Ida! Ida fick även sin andra vaccinationsspruta, så nu är det också gjort.

Veterinären som vi besökte idag var Robert Cikota - som är specialist på hundens hud och problem runt den. Han blev väldigt nyfiken och intresserad när han fick se Irma - och plockade till och med fram sin kamera!! Kanske kommer den dokumentationen att synas i något sammanhang i framtiden, jag tror Robert håller i seminarier och sånt ibland.. Nåväl - han hade samma misstanke som jag - något har troligen hänt med Irmas sköldkörtel. Därför togs ett blodprov på henne - och det provet har fyra delar.. Där man bland annat kollar om hundens eget immunförsvar angriper sköldkörteln.. samt några saker till. Sköldkörteln kan också slås ut av en infektion som hunden fått.. På fredag så kommer provsvaret. Det är alltid mycket intressant att träffa någon som är expert på sitt område och vi pratade länge runt detta. Han berättade om hur problem med sköldkörteln kan se ut hos exempelvis hovawart och flattar. Det finns många olikheter och varianter. Om detta blir Irmas diagnos så får hon äta medicin som normaliserar hennes värden - och blir besvärsfri - pälsen borde då vara tillbaka om tre-fyra månader trodde Robert.

Samtidigt som Irma fick sig en genomgång så bad jag veterinären kolla Idas öron - han tog ett litet prov även här och det var som vi trodde - svamp!! Tänk att det kan växa både här och där.. ingen sådan svamp man vill ha... De örondroppar som hon fått av hemmaveterinären är bäst att använda.. Så då kör vi på det.

På hemvägen blev det lite shopping - eftersom väntan på färjan kan bli lång annars.. Så leksaksaffären Sigges fick ett besök och Hönö djurbutik också! Så några julklappar blev det.
Irma fick sig ett ordentligt BackOnTrack täcke nu när hon ska övervintra med så tunn päls.. Det blir bra tror jag och även lill- Ida fick en liten värmande tröja med vindtäcke.. Så söt hon blev!!! Får försöka fotografera någon dag.. Det är skönt för hundarna att ha täcke - inte minst när de sitter i en kall bil.

Ha en bra kväll!!
Madelene


Lukas och Ida tittar på TV.


Detta var så nära "tomteluva på" som det gick att komma idag..

4 kommentarer:

Lev idag sa...

Då är det bara att hålla tummarna i väntan på provsvar...

Lena & tussarna sa...

Då är det precis som med Charlie, han äter medicin. tyvärr verkar det som pälsen inte kommer tillbaka på en del ställen på honom. Det kan tydligen bli så om det gått för långt. Men sköldskörteln verkar fungera bra nu för han är pigg och glad, det viktigaste!

Lisbet sa...

Hoppas att allt blir bra med Irma.

Marie-Anne sa...

Hoppas allt går bra! Så fina bilder på Ida och Lukas!