tisdag 8 september 2015

Norgeresa!!

Hej!!

Nu finns det lite tid över att sätta sig vid datorn och skriva om den gångna helgen!!
I fredags så reste jag och Sandra till Norge för att delta på EDS. Eurodogshow.. En utställning med 17000 anmälda hundar. Jag har aldrig varit på en sådan stor show förut och det var inte utan spänning vi åkte.. Vi hade fått en inbjudan av Eleonor och hennes familj om att vi kunde få bo hos henne. Mindre än en timmes resväg ifrån Lilleström. Väldigt trevligt och alldeles perfekt!! Det enda som var tråkigt var förstås att Elina inte hade möjlighet att följa med. Hon fick influensa några dagar innan och med 39 graders feber så reser man ingenstans.. Fabio stannade hemma med henne. Bilen var ändå fylld med glada hundar för vi reste med whippetarna Diezel och Ritza samt fieldarna Lilja och Juni.
I ärlighetens namn så kanske man inte ska ställa ut Lilja - eftersom hon är så liten! Men jag anmälde i februari (väldigt dyrt) och då visste jag ju inte att hon inte skulle bli större! Så hon fick följa med på resan ändå. Dessutom älskar hon att vara i ringen!! ;-)

Det pågick samtidiga rasspecialutställningar, antingen inne på EDS eller i annan lokal..
Så på lördagen var det Luddes dag!! :) Norsk spanielklubbs utställning i Letohallen.
Maxfield Lex "Ludde" blev bästa hane och BIM!!! Grattis till Bente och Molly som vann BIR!! Grattis Kjersti och Ludde till BIM och stor cert!
Tackar Aina Sunde för bildlånet!

Men Sandra och jag bänkade oss vid whippetringen på lördagen inne på EDS!
Det var 140 whippets anmälda. Vilken fest!!! Förhållandevis få svenska uppfödare var på plats men desto fler från resten av Europa.

 Här syns juniorhanar.. Som nummer tre placerar sig Maxfield Kvicken med excellent! 15 deltagande i klassen! Bra gjort!! Grattis Eleonor!
 Domare Patsy Gilsby granskar Maxfield King Joffrey "Diezel".
I full fart!! Kan sägas att belysningen var lite dämpad och att det var väldigt svårt att få till bilder! Duktiga Sandra och fine Diezel fick idag ett very good!

Så var det dags för mig och Ritza!!
 Vi flyger!! ;-)



 På bordet!
Patsy kollar tänder.. Idag blev det very good för Ritza!
Det var 25 deltagande tikar i öppenklass där Ritza deltog.. av dessa 25 var endast två från Sverige!! Resten var från Norge men även många från hela europa och inte minst Ryssland!
Spännande att se topphundar från hela Europa!

En nackdel med så här stor utställning är att man inte får någon kritik på sin hund. Domaren säger inte heller något - vilket innebär att man inte alls vet varför hunden tilldelas excellent eller vg.. Men bedömningen går oerhört snabbt så det hinner man inte med.
 Lilja vilar sig i form.. Med Ritza som kudde!
 
 Kvicken!
 Randi fotograferade Diezel!! Tack så mycket!!


Hundarna var trötta av alla intryck från EDS när vi styrde mot Hölen där Eleonor bor!! Men väl där var energin på topp!! Bus i trädgården blev det!!

 Inte många bilder blev bra.. men här har kameran fångat dem!! Tack Eleonor!
 Provade inomhus med mobilen.. Hihi!! Alla hundar vill vara med.. man ser mopsen Rosie i förgrunden och längst ner till höger är Junis näsa.. ;) Kvicken, Diezel och Ritza var det ju vi skulle fota.
 Kvicken!!
 Eleonors och Kenneths barn tyckte att det var kul att få träffa Kvickens mamma!
 Diezel och Ritza..
Juni slocknar till sist..
Så kom kvällen och det var dags att samla ny kraft för nästa dags utställning!

Vi startar söndagen med att bilens GPS lägger av!!! Lite lätt panik uppstår hos mig!
Jag har inte så bra lokalsinne och på lördagen så körde vi så smidigt bakom Eleonor när vi skulle till Lilleström!! Efter långt om länge fick vi dock igång navigatorn i Sandras mobil.. Hoppas att räkningen inte blir dyr Sandra!!
Den fick guida oss fram.. Det dröjde dock inte länge förrän vi fick en svensk framför oss på motorvägen - med en hunddekal på bilen! Vi tänkte att de ska säkert till EDS!! Japp! Det stämde så utöver GPS i mobilen så tack till dig okända svensk med keeshounds som vi förföljde till mässan!! ;-)

På söndagen så blev det inget fotograferat - det beror på att det är så små klasser med fieldarna så man får stå beredd att gå in i ringen på en gång..
Jag har fått tre bilder från Bente!! Tack för det!
 Här är juniorklassen för tikar!
 Sandra visar lilla Lilja!! Tänk att min lilla minifield.. hon älskar att vara i ringen.. Hon vet inte om att hon är för liten... ;-) Idag fick hon ett good av domaren. Juni fick very good och placerade sig som nummer tre efter vinnade svarta juniortik och syster Juli!!
 Bente och Ludde!! Ludde fick excellent och reservcert idag!! Grattis Kjersti!
 Fine Laser väntar vid ringside! Idag blev det very good för honom!
Ritza är så trött.. hon valde att sova i godan ro i min utställningsvagn!! Där fick hon vara ifred för Lilja, Juni och Diezel..

Grattis till alla vinnare på EDS!! Det var kul att vara med!! Hoppas vi ses igen!!
STORT TACK till Eleonor och Kenneth för att vi fick bo hos er!! Jätte trevligt!
Välkomna till oss när det passar för er!

Tack till SANDRA för ressällskap och alla hjälp under EDS!! Du är en härlig tjej!!

OM någon mer har bilder från ringen så vill jag gärna se dem!

Ha det så gott!!
Madelene

Inga kommentarer: