fredag 20 december 2013

Misa dricker massor med vatten

Hej!

Misa har druckit mycket vatten de senaste dagarna.. Det är en varningssignal för att något inte står rätt till.. Det första jag tänkte på var: livmoderinflammation. Då är det vanligt att hunden börjar dricka mer.. Så vid kontakten med Västra Djursjukhuset bestämdes att vi skulle komma förbi med Misa idag.m. Hennes allmäntillsånd verkade gott. Hon hade inte heller feber..

På Västra togs både blodprov och urinprov, som lämnades till analys.
Misa blev så rakad på magen för att man skulle kunna göra ett ultraljud.
Inget tydde på att hon hade livmoderinflammation och vi andades ut..
Tänkte att då hade vi fått lämna henne till operationsbordet.
Vi fick sitta ner och vänta en stund på provsvaren. Dessa visade på lite märkliga värden.
Hennes urin var alldeles urvattnad.. Kroppen försöker kompensera med att hon blir törstig och dricker mängder. Jag fick långa förklaringar..
Men det var två huvudspår i veterinärens bedöming:
Antingen så har Misa Cushing eller så har hon diabetes insipidus, en ovanlig form som egentligen inte har med diabetes (insulin) att göra där kroppen inte kan behålla vatten.. För att bättre förstå vad Misa har, så ska hon komma för att göra diverse prover under en heldag på Västra framöver.

Så åkte jag och Elina en snabb sväng till Ullared för inköp av de allra sista julklapparna. Det var helt ok med folk där för att vara barnbidragsdag!!

Skönt att komma hem igen.. Koppla av med "Svenska Hjältar" galan på TV som alltid berör..

Ha det gott!
Madelene

2 kommentarer:

Anonym sa...

Krya på DIG MISA! hälsningar från Fixa med familj

Lillian www.sognafaret.no sa...

Uff, håper det ikke er noe alvorlig med Misa, også nå i julen da... Ha en riktig god jul og et godt nytt år. Lykke til med alle valpeplaner... ;)