lördag 6 juli 2013

Hästar.. och Alice

Hej!

Idag har vi haft en heldag i hästens tecken.. Amelia och jag har varit på arabhäst-utställning i Skövde. Strålande solsken och underbart vackra hästar.. Roligt att se en annan form av utställningsverksamhet än hundutställningar. Det är verkligen annorlunda och imponerande att se dessa stora djur som visas med så mycket energi och ändå är så lyhörda för den som visar dem. 

 Man vill att hästen ska vara lite på tårna och det får man genom att folk runt ringen gör diverse ljud eller oljud.. Då sträcker hästarna upp sig och rör sig vackert!
Den som för hästen håller längst ut i ett lång grimskaft - hästen har bra en tunn sorts grimma på sig som arabhästar visas i.
 Längst ut på en lång piska finns några vita fjädrar eller liknande som ska fånga hästens uppmärksamhet när man ställer upp dem framför domarna. Det är tre domare som dömer. Det är också rätt intressant! Det borde bli ett ganska så rättvist resultat med flera dömande domare på samma gång. Domarna sätter poäng på hästarna, bland annat rörelse, överlinje, ben och arabtyp..
Bildkvalitén får ursäktas.. det är mobilbilder. Amelia var dock med i ringen och fotograferade de flesta hästarna med sin kamera så kanske kan jag länka till hennes bilder när hon lagt ut dem.

Barbro skickade bilder på Alice!! Tack så mycket!

 Goaste Maxfield Joyce
 Barbro berättar att Alice funnit sig väl tillrätta hos henne nu och att hon är lugn och snäll. Sover gott hela nätterna tillsammans med hundkompisen Cleo, som nu också vill börja leka med henne.

Kärlek!! Tack än en gång för fina bilder, Barbro!

Vi har nu äntligen anmält oss till årets field special. Det ska bli roligt att delta trots att vi bara har en hund att ställa ut..

Önskar er alla en fortsatt skön helg!!
Madelene

Inga kommentarer: