söndag 29 juli 2012

Ransäter

Hej!
Så var vi hemma igen, jag och tjejerna efter vår lilla Värmlandstripp! Semestern är nu slut för Nils och han är tillbaka på jobbet i kväll.. Vi har tillbringat semester till stösta delen hemma, i alla fall delar av familjen. Jag och Elina har inte varit någonstans alls.. Nellie var på läger en vecka, Amelia hos kompisar i Linköping och Gävle. Tvillingarna har varit och är ofta hos sina släktingar.. Så ja, jag tyckte det var dags för lilla mig att ta en liten tripp! :-) Det blev alltså utställningen i Ransäter - som jag tidigare aldrig besökt. Passade på att plocka upp Amelia i Karlstad på tågstationen där innan vi styrde kosan mot Ransäter.
Så här såg vår lilla bit av campingen ut.. Bakom tältet strömmade Klarälven med sitt svarta virvlande vatten. En badförbudsskkylt satt vid bryggan.. och det kan jag förstå. Det är nog inte lätt att komma upp ur vattnet när det är sådan fart på det om nu någon mot förmodan skulla vilja bada.  
Kompisdrick.. två på en gång. Det var lite kallt på kvällen på fredagen och myggorna gillade särskilt Ritza. Hon fick ha täcket dels som skydd mot lite kyla och dels för myggen..

Ida i unghundsklassen.. det gick väl sådär.. Ida fick "för dagen very good" då domaren ville haft mer päls och tyckte att hon var lite tunn.. men hon sa att hon gillade hennes huvud och uttryck mycket.

Ida och jag.. Domare Ann-Christine Johansson

Amelia och Lova!! Excellent blev det.. och certet låter vänta på sig..

Harriet och Mats kom och hejade på vid ringside!! Trevligt! Så bjöd de oss tjejer på lunch!! Men allra först fick hundarna rasa loss och springa i Harriets och Mats underbart stora trädgård!
Oj vad de sprang!!! Moses försökte allt hänga på de snabba flickorna!

Moses hälsar på sitt barnbarn Ida!! Han är som en go nallebjörn, härliga Moses!!
Sonen Noa bor också hos Harriet och Mats men han ville inte vara med och leka idag.. kanske blev de tre översvallande field och whippetflickorna lite för mycket för honom?

Så var det lunchdags! Gissa om det var uppskattat med taco-hamburgare och minipizzor av mina tjejer, för att inte tala om tårtan!! Tack så mycket Harriet och Mats för en trevlig eftermiddag!! Vi stannade en stund längre än man kanske borde gjort.. för himlen hade öppnat sig och regnet vräkte ner utanför..

Sedan tillbaka mot campingen!
Amelia förseslog att vi skulle stanna på macken och köpa en dvd-film så att vi kunde ha lite filmmys i tältet! Det blev "Mästerkatten i stövlar".. ackompanjerat av blixt och dunder på utsidan om tältet!!
Vi kröp ner i sovsäckarna rätt tidigt.. fast regnet drog förbi så att vi lite senare ändå kunde rasta hundarna utan att bli alltför blöta.

Söndagsmorgon bjöd Värmland på strålande sol!! Härligt!!
Dags att åka tillbaka till utställningen på Ransäters hembygdsgård.. Ritzas tur att äntra ringen.
Ritza och Amelia i ringen!! Ensam i valpklass var hon men hon belönades med BIR valp med hp idag! Det var roligt!! "Promenadseger" var det någon vid ringside som sa.. eftersom vi var ensamma..
Men så ser inte jag det! Vi som är vana vid numerärt små raser vet att en domare ska döma utifrån hundens kvalitet oavsett om det är många eller få i ringen. Man får inte per automatik certen för att man är ensam i ringen.. så betyder även domarens personliga smak en hel del! En hund som får excellent får inte alltid cert bara för att den är ensam.. det var väl gårdagen ett tydligt bevis på när Lova fick just den bedömningen men utan cert. Så vi är glada för Ritzas rosa rosett och god kritik.

Nåväl, domare Barbara Ruth Smith gillade Ritza och kritiken löd:
En jättelovande ung tik, feminint huvud
önskar en aning mer stop, bra bett och tänder,
väldigt elegant bra över och underlinje för åldern
bra vinklar
godartade (?) rörelser
Sista meningen går inte att tyda.. "godartad" ju mer som en sjukhus term!! :-))

Det var helgens rapport!! Några få bilder blev det att visa upp då batteriet i kameran la av efter en stund.. Men ändå något! Hemma igen efter en intensiv helg.

Skickar ett GRATTIS till alla fieldar med ägare som gjort bra ifrån sig på årets Field special!!
Det blir roligt att se bilder och resultat så småningom.

Önskar er alla en bra kommande vecka!
Madelene



1 kommentar:

Lisbet sa...

Vad jag tycker ni är duktiga som tältar. Jag är alldeles för bekväm för det. Jag håller med dig att det inte är självklart att det går bra bara för att man är ensam i ringen. Vid tre tillfällen när jag var ensam blev det inget bra resultat.