lördag 7 januari 2017

MyDOG 2017

 Hej!!

Så har jag varit två dagar på årets stora begivenhet på västkusten - MyDOG! Utställning, hundshower, försäljning av hundprylar samt många likasinnade på samma ställe!
Som gjort för att ha trevligt med andra ord.

På fredagen ställde jag ut lilla Mika, hennes livs andra utställning. Hon skötte sig strålande efter lite uppmuntran. Placerade sig på fjärde plats av de fyra som deltog i valpklassen. Domaren ansåg att hon hade på gränsen till - för mycket muskler..
Jag stannade inte så länge med henne - då det är en sån intensiv upplevelse för en valp - men självklart fick vi till ett besök i fieldklubbens monter!

Lyckliga Lexi och glada Helena mötte oss i montern. Självklart för en whippet - så ansåg Mika att hennes plats var på bordet.. var annars?
Lexi!! Härliga hund!

Mika var trött efteråt.. skönt att sova uppe på varma Juni då.. 

 *

Idag var det dags igen MyDOG - och vädret hade drastiskt förändrats från igår då det var minusgrader.. till dagens blaskiga snömodd.. sliriga vägar och kaosartat i parkeringshuset då folk körde åt fel håll.. Jag var ute i god tid! Älskar att komma så pass tidigt att hunden får god tid på sig att vänja sig vid miljön - och att jag själv får parkera nära - så att släpandet av utställningsprylar blir så kort sträcka som möjligt. 

 Juni och jag på plats vid ringen - innan det fyllde på med massor av folk. Oj vad trångt det var vid dessa ringar som bara hade möjlighet att ha åskådare på två sidor. Andra år har man haft ringar på övervåningen också - och då har jag upplevt arrangemanget rymligare. 

Vi hade gott om tid innan det skulle bli fieldarnas tur i ringen - så vi passade på att mingla vid field montern!
Får be om ursäkt för att mina mobilbilder har låg kvalitet..

 Leffe!!
 Susanne och Leffe! Goa glada Leffe!
 Juni träffar Gizmo

 Tre bruna fieldflickor!

 Doris och Sabina i ringen! Idag fick Doris excellent!

Doris och Juni
 Jag och Juni - tack Helena för bildlånet!
 Väntar.. Juni fick VG idag med ok kritik!! Domare Renee Sporre ´-Willes

Bra proportioner, mycket bra huvud, ok hals och överlinje,
Bra stomme och rörelser men borde ha bättre skimmel markering, nu tangerar hon skäck

Så.. domaren gillade inte Junis färg..
Jag tycker personligen mycket illa om benämningen "skimmel och skäck" på field spaniel. Det för tankarna till hästar.. och för den som känner till hästfärger så är skimmel en färg där hästen blir vitare med åren - med ROAN är det tvärt om - de får mer fläckar i pälsen ju mer tiden går.
BIM hunden Svante. Grattis även till BIR hunden Myrra
 
 Vinnarfoto!! Tack Helena
 Söta cert tiken Tosca!
 
Stort TACK till alla fieldvänner som mötte upp vid ringen och montern idag!! Väldigt trevligt att få träffa er och era hundar!!
 Hemma leker Mika med lego... ;) Tack för bilden Elina!
 
Några bilder har kommit till oss..
 Kvicken kollar på fyrverkerier

 Kvicken och Storm

Kvicken som nu börjar vara färdig i sin utveckling! Tack för bilder Eleonor!

 Ceasar! Tack Eva och Jan!
 Love! Tack Kjelle!
 Mille! Tack Petra!
 Leffe.. Tack Susanne!
Önskar er en fortsatt skön helg!!
Madelene

1 kommentar:

Majsan Sahlén sa...

Håller fullständigt med dig. Skäck och skimmel hör hemma på andra raser och inom hästvärlden. Blir så trött och ledsen på domare som inte kan ta till sig kunskap utifrån rasen utan bara kör med eget tyckande och tänkande. Juni har en bra roman färg och som du säger, pigmentet ökar med åldern.