torsdag 4 oktober 2012

Lova

Hej!!

Äntligen blev det en solig dag igen.. fast i kväll så kom det störtregn dragandes så helt regnfritt får det visst inte vara.. Men då var man ju inte ute ändå..

Lova löper, det har vi nämnt om tidigare. Det är så att Hilde på kennel Hasaty's har avelsrätt på en kull på Lova.. Flera försök till parning har tyvärr inte lett till någon lyckad sådan men skam den som ger sig. Nu är det alltså dags igen!! Lova var på Västra Djursjukhuset igår och tog ett blodprov för att kolla progesteronhalten i blodet. Den var på 6,4. Det normala är att halten ökar med det dubbla varje dag.. så idag ska den alltså vara runt 12. Det innebär, enligt veterinären att Lova bör kunna paras som bäst fredag-söndag. Hilde ska hämta Lova på lördag så får vi se om hon gillar sin nya date - Periwinkés Cinnamon - Svante. Det blir tomt utan vår lilla "tot" som barnen kallar henne.. Så får vi hoppas att turen är på vår sida och att det kan bli valpar denna gång. Då blir Lova äntligen vår helt och hållet!
 
Lova
 
Grannen har en sån välskött och snygg båt. Jag tror att han har byggt den själv.. Vackert med lackade träbåtar.. Jag tyckte att det blev ett fint ljus bakom Lova med solen som speglar sig i båten.
 
Lova ser något..
Svart är vackert!
 
Mera Lova
 
På stocken

Vår förhoppning är förstås att Lova ska kunna bli mamma hos kennel Maxfield också i framtiden, förutsatt att hon nu först blir dräktig vid denna parning. Tiden går fort med hundar och chanserna går snabbt förbi med så korta generationsintervall som hundar har.. Vi längtar också efter valpar - det är hela två år sedan vi hade valpar sist.

Förhoppningsvis börjar även Ida att löpa inom kort och kan bli parad med en passande hane - för en kull med fieldvalpar hos oss!

Önskar er alla en fin fredag och underbar helg!
Madelene1 kommentar:

Lillian www.sognafaret.no sa...

Hun er en utrolig flott hund, aldeles nydelig <3