tisdag 1 februari 2011

Mys i soffan och smådjur

Hej!!
Idag har vi haft en riktig regnvädersdag på ön.. Det har varit ett sånt gråväder att det närapå känns som om det inte blev riktigt ljust idag.. Inte mitt väder precis!! Regn, regn och ännu mera regn.. Enda fördelen är ju att isfläckarna på vägarna töar bort och våren är ett steg närmare. Men vem vet kanske vänder det och kommer mer snö om några dagar? Sportloven har ju inte ens börjat än. En bit till av vintern återstår.

Linn kommer hem från skolan och tar chansen att mysa med Irma i soffan!! Irma njuter i fulla drag över uppmärksamheten och riktig stryker sig mot Linn. :-)

I kväll blev det sorgligt hos oss.. När barnen skulle sköta om marsvinen inför natten så upptäckte de att allt inte stod rätt till med det ena.. Det är ju så med smådjur att eftersom de är bytesdjur så brukar de dölja hur de mår när de börjar må dåligt och därför ser inte djurägarna någon försämring. Inte förrän djuret är riktigt illa därann kan djuret inte längre dölja det. Jag har förmånen att ha en veterinär som bor några minuter ifrån vårt hus som jag kan ringa och fråga om råd och hon gör hembesök. Så en kort stund senare var hon hos oss och undersökte lilla Ruby. Hon sa att det nog inte var något större hopp men gav en pencillinspruta till Ruby - som hon trodde har lunginflammation. De tre yngsta barnen var mycket ledsna..

Så är det ju också att ha fyrbenta vänner - de har en kortare livstid än oss människor och de kan inte alltid berätta hur de mår.. I morgon vet vi.. om hon klarar sig eller inte. Älskade små vänner!!

Ha det gott!
Madelene

2 kommentarer:

Marie-Anne sa...

Hoppas det går bra - men det är ju som du säger, livet är ganska kort för små djur.........

Ylva o Cliff sa...

Håller tummarna för den lilla !