lördag 3 april 2021

Finas fina flickor

 Glada nyheter! 


Kan förstå att flera av er väntat på nyheter i bloggen.. Men vi har varit lite upptagna av annat senaste veckan.. Här följer lite bilder. 

Jade och Fina.. "the mamas". Ja båda två dräktiga tikar fick gå lite stillsammare promenader tillsammans 


Vadå tagit alla ben? Lite kul i sammanhanget är att Jade ser mycket mer dräktig ut än Fina!! Så är det Fina som väntar vilken dag som helst och Jade väntar i mitten av april. 

Så var prinsessan Finas bo klart

Hundkram

Men.. valpningen drog inte igång på vanligt vis.. Vi väntade och väntade..efter att man kunde ana doft av fostervätska.. så hände inget. Tillslut så fick vi rådet att åka in och kolla upp det hela. Det visade sig att Finas två små valpar inte kunde komma ut för att den ena blockerade vägen ut. Det blev kejsarsnitt. Medan vi väntade så fick vi sms med denna bild:
"Hej, vi är två flickor som väger 320 och 420 gram. Vi mår bra"
Stort TACK till Råda Bot hund och kattklinik för bra mottagande och fin vård samt till Helena Borell för värdefulla tips!! 
Tack även till Finas matte Monica som varit med under hela händelseförloppet! 
Det betyder mycket både för mig och för Fina!! Vi säger VÄLKOMNA till Mandels och Finas båda fina flickor som föddes den 30 mars!!


Så nu är det officiellt - att Jade ska bli mamma med denna stilige hane. Valparna föds hos uppfödarna Liz och Maria på Orust. Vi har lämnat Jade till dem så att hon ska få bo in sig där i tid för valpningen. 
LYCKA TILL!! 

Madelene

Inga kommentarer: