söndag 18 december 2011

Vilken helg!

Hej!
Vilken helg vi har haft! För min del har det känts som fullt race mest hela tiden... Dock inte så mycket hundaktiviteter denna gång..

Avslutning för terminen i stallet. Barnen valde att rida barbacka - men hästen som Nellie valt.. är känd för att vara skumpig så jag tog med sadeln "i fall att". Efter ett varv i skumpig trav fick Nellie nog och hästen fick sadel.. Linn satt fint på sin fina Babsan som har en behaglig rytm i sin trav..
Mobiluppladdningar i dagens blogg.. då kameran glömts hemma..
Nellie med fjord/araben Grannus.

Linn som lyckades böna och be.. så att hon fick favoriten Babsan på avslutningsdagen! :)

Elina var med i stallet.. full av förväntan och tyckte att ridningen och hästskötsel gick extremt långsamt.. Idag var det nämligen dags för henne att hämta sin lilla Hugo!! En liten kaninunge - hos uppfödaren Blåzippans!!

Så här såg de ut i bilen!! Liten dvärgvädur med rexpäls.. och stolt matte Elina!

Hmm.. men vad är detta? Jodå vi hjälpte ett par kompisar med att hämta även deras kaniner på samma ställe. De skulle ha brorsan till Hugo samt en annan kanin. Här gosar Linn med en av dem samt Elinas Hugo som klättrar.

Här är alla tre långöron.. Rexarna är åtta veckor och den andra kaninen är yngre - men betydligt större!! Men rexarnas kull var på hela sju ungar och det är mycket för kaniner.. Men de hinner ju växa till sig när de numera äter vanlig kaninmat.

Blixtrar det så blundar man!! Bröder..

Och ja, Hugo har en liten flint!! Vilket omedelbart leder tankarna till en liten farbror!!
Farbror Hugo!! Han har så klok blick - och ser verkligen ut som en liten gubbe!
Enligt expertisen är det vanligt att rexpälsade kaniner - får en kal fläck på huvudet när de fäller av ungpälsen. Sedan växer den nya silkeslena pälsen ut.

Idag var det andra aktiviteter på gång! Nellie älskar Amy Diamond!! Så hade jag fått höra att hon skulle sjunga på köpcentrat Allum i Partille - sagt och gjort - jag och Nellie åkte dit!!
Passade också på att julshoppa lite med bara Nellie! Mysigt hade vi det!!
Amy Diamond sjunger.. Nellie står till vänster i bild.. nära scen.
Snacka om att det fanns en lycklig nioåring här!! Nellie som får Amy Diamonds autografer och en kram när mamma fotograferar! Nellie hade klätt sig i sin finaste klänning för att möta Amy.. och jag tycker de matchar varandra bra! :-)

När vi skulle åka hem från Allum... så kom vi inte långt!! En bil kör förbi och människorna i den viftar och vinkar och pekar på bilen.. Va?? Jag fattade inte vad som kunde vara fel men kör ut på vägrenen.. Med den dundrande trafiken på E 20 vid sidan om i tre filer.. Jag märke ju inget fel..
PUNKA, på ett bakhjul!!!! Varför?? Helt nya dubbdäck som bara är körda med några gånger!
Det var bara att ringa vägassistans! Tur var väl det för när den killen med den gigantiska bärgningsbilen från Falck kom så hade han stora problem med att få loss extra hjulet!! Högröd i ansiktet av ansträngning lyckades han tillslut och vi kunde köra vidare.. 1 ½ timme senare. Jag hade ALDRIG lyckats få loss det själv..  Så vi körde hem med tre dubbdäck och ett sommarhjul som reserv.. Måste ordna det i veckan..

HA en underbar JULVECKA!!!!
Madelene

2 kommentarer:

Lena & tussarna sa...

Vilken lycka för Nellie att få träffa sin idol :)
Tur att inget allvarligt hände med er när bilen fick punka!

Ylva o Cliff sa...

Vilken fin bild på Nellie och Amy, håller med Nellie, Amy är en härlig tjej!