onsdag 9 augusti 2017

Valpar.. första dagarna

 Hej!!

Tiden fylls av valpar och passning av dessa och så förstås vår pigga treåring.. som håller oss ständigt sysselsatt! Inte att förglömma!
Det är inte så många som förstår hur mycket arbete det faktiskt kan vara att ha valpar - fieldar behöver övervakas - 24/7 som det heter.. De första tre veckorna.
Det innebär att någon alltid sitter hos dem - och att jag själv sover bredvid valplådan. Allt för att minimera risken att tiken till exempel skulle lägga sig på en valp så att den inte skulle klara sig. Valparna väger 300 gram och uppåt - det är väldigt smått! Ibland så kan bilder som är tagna på nära håll - ge intrycket att valparna är större än de är. Små, så små..
Vi har haft lite olika strategier runt valparna de här dagarna. Inledningsvis så ville Juni efter några timmar inte se dem.. troligen var hon helt enkelt helt utmattad av själva valpningen och chocken att plötsligt ha TIO valpar!
Vi introducerade sakta stegvis några valpar i taget.. delade upp gruppen i två när de skulle dia - och plötsligt så tog hon till sig dem alla! Nu går hon in till dem så fort de gnyr.. fast oftast ligger hon hos dem stand by. Tack för alla varma tankar och till högre makt för att det löste sig!! Stor sten föll från mitt bröst!! Glädje!!
Samtidigt är det fortfarande väldigt små valpar vi har - som alla ska klara de tre första kritiska veckorna. En tjej är aningen mindre än de andra - hoppas att även hon klarar sig.

Vi fortsätter att stötta Juni genom att ge valparna tillägg i form av modersmjölksersättning några gånger per dygn för att försäkra oss om att alla verkligen får mat.
Det är trångt i "baren" när det är tio valpar och tio spenar..

Här följer nu ett knippe bilder - som visats på Facebook.









 I en låda medan matte städar valplådan.



 Idag onsdag.. så ser valparna ut så här! De har fått sina namn.. snart får ni veta!!
 Juni chillar med sina små efter lunchen
 Jason är nyfiken på de små..


Söta små..

Ha det så gott!
Madelene

Inga kommentarer: