onsdag 23 november 2016

Plötsligt händer det..

Hej!!

Tog en snabb runda ut i naturreservatet.. efter att hästarna idag rest iväg så kändes det tryggt.. Men man vet ju aldrig vad som ska ske - plötsligt händer det!
När vi var på hemväg.. Ritza och Mika hoppar i Ersvatten och springer upp på andra sidan.. glada och jagar ikapp varandra.. Jag uppfattar inte hur eller när men Ritza är plötsligt väldigt halt! Det svullnar snabbt upp på benet och vi tar oss tillbaka till bilen.. Ritza tar sig fram på tre ben! Första färja från ön och in till Anicura Västra Djursjukhuset.
 Det gick nog lite för fort där.. Torpeden Mika tar ett jättesprång ut i Ersvatten!! Men Ritza är inte sen att hoppa efter..
 Med tröjor och allt.. ;)
 Samma bild som den första men ur fieldarnas synvinkel
 Som så ofta med nosen i backen..
Så är vi framme.. Ritza är orolig..flämtar och skälver, söker tröst hos mig och vill helst sitta i mitt knä.. Här har hon har precis fått en spruta som hon ska sova gott på.. Jag sitter med henne på golvet.
 Benet ser inte kul ut..
 Ritza har brutit benet.. eller rättare sagt ett ben i hasen.. En "luxation" och eftersom röntgenplåtarna inte var självklara gjorde även en CT- röntgen. Den skickas för analys till England och jag får veta i morgon eftermiddag om det finns ytterligare frakturer i benet.
Ritza gipsades och kommer att opereras nästa onsdag och då få en skruv i benet..
Strikt vila med korta koppelpromenader gäller för henne.. Gipset kan få sitta kvar 5-8 veckor!
Tack till veterinärerna Sven Reiten och Helena Uppström som tog så väl hand om Ritza!
 Inpackad i bilen på väg hem.. Ledsen hund..
 Äntligen hemma!! Ritza i Grims rum..
Avslutar med en roligare bild.. Mika som poserar i sitt nya halsband!!

Ha det så gott!
Madelene

1 kommentar:

Annika P sa...

Stackars henne och er.