måndag 12 augusti 2013

Hundmänniskor..

Hej!!

Ibland kan man fundera på vad det är för folk som håller på med djur.. Man blir mindre glad när man tänker på sådana som inte i själ och hjärta faktiskt bryr sig om djuren. Individen som de köpt och har ansvar för.. Jag tänker nu inte på tjejen, ägaren till Freja som insett att det kanske inte funkar att ha valp och bebis på samma gång, utan på dem
som svarar på annonsen!
I stort sett ALLA berättar öppet om sina planer att använda tikvalpen i kommande avel!!! Antingen har de själva hanar eller så har kompisen, grannen en amstaff som de vill använda.. Hmm.. men Freja då? Ingen som tänker på hennes bästa - eller de kommande valparnas.. Tydligen finns det pengar att tjäna på avel med hundar utan stamtavlor och utan hälsotester.. :-(
Vi var iväg med Freja förra veckan på veterinär besök.. Freja har en kal fläck i ansiktet och som vi befarade så har hon demodex. Det är hårsäcks kvalster som smittar till valparna från sin mor när valparna är nyfödda.. Alltså ska man inte avla på tikar som har haft demodex. Även om symtomen inte är synliga så skulle valparna föra det vidare.. Inte smittsamt till vuxna hundar!!
Hmm.. detta talar jag om för de hugade spekulanterna som vill avla amstaffvalpar..
Det är synd om djuren när människor låter det ekonomiska gå före individens välbefinnande. Jag kan förstå att omplaceringshem gärna vill sälja djuren kastrerade.

Så.. slut på gnället! Lite fina hästbilder från idag..


 Fölet är lite nyfiket men försiktig..

 Han tittar på oss.. med lite distans.


 Fuxen


 Mor till fölet Nellie hade med Freja ut.. Freja behövde få lite hästträning..
 På lite avstånd förstås.

 Stora parabolöron - för det mesta.
Skäcken ville hälsa på Freja.. som inte backar. 

 Freja är rätt envis och försöker få Misa att gilla henne.. Misa vägrar och visar hela garnityret åt lilltjejen.. Men kunde till nöds acceptera att "otyget" sov bakom hennes rygg.
 Lite kaninträning idag också för Freja.. Hon skulle nog gärna smaka lite.
Fast till slut kunde hon ligga här hos Elina och sova bredvid den spännande kaninen.

Ha det gott!
Madelene

Inga kommentarer: